Yatırım devi JP Morgan, 'Türk piyasasında ağırlığınızı artırın'

- Güncelleme:
Yatırım devi JP Morgan, 'Türk piyasasında ağırlığınızı artırın'

Ekonomi Haberleri

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan, 'Türkiye için 'ağırlığını artır' tavsiyesinde bulundu, protestolardan kaynaklı politik endişeler geçici dedi.

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan tarafından hazırlanan 'CEEMEA Bölgesi Hisse Stratejisi' raporunda yılın Türkiye'nin Rusya ve Güney Afrika'dan daha iyi performans göstermesi ile biteceği konusunda güvenli olunmaya devam edildiğinin altı çizildi. Raporda, "Türkiye için son haftalardaki en büyük olumsuzluk Gelişmekte olan piyasa tahvil/FX satışı. Hisselerde bu satış sona erene kadar gerçek bir ralli beklemiyoruz. Protestolar kaynaklı politik endişelerin geçici olacağını öngörüyoruz" denildi.
Şirketin CEEMEA Bölgesi 'Top 10' listesinde Türkiye'den Turkcell, Koç Holding, Vakıfbank ve Halkbank yer almaya devam etti. Top 10 listesinin yıl başından bu yana yüzde 1.1 arttığı, rakamın MSCI EMEA endeksi için ise 02 Haziran itibarıyla yüzde 8.8 olduğu vurgulandı.
JP Morgan, Türkiye için en olumlu yakın vadeli gelişmenin yukarı yönlü hisse başına kar beklentisi revizyonları olduğu kaydedildi. Son 3 ayda yalnızca Türkiye'nin hisse başyına kar tahminlerinde olumlu revizyonlar görüldüğü ifade edildi.
Bu site Powerd By DUInvest tarafından hazırlanmaktadır. Piyasa verileri 15 dakika gecikmelidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...