Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Piyasa 'Gezi'den çabuk döndü

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Piyasa 'Gezi'den çabuk döndü

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul, haftaya son 10 yılın en büyük düşüşüyle başlamasının ardından bugün yeniden 80 bini aşarak yüzde 4,87 primle kapandı.

Borsa İstanbul (BIST 100) endeksi günü dünkü kayıpların yaklaşık yarısını telafi ederek günü 3.749,59 puanlık yükselişle 80.733,25 puandan tamamladı. nbsp;İstanbul Borsası haftanın ilk gününde Türkiye genelinde devam eden eylemlerin siyasi belirsizliğe yönelik soru işaretleri oluşturmasının etkisiyle dün yüzde 10'nun üzerinde değer kaybetmişti. Hisse senetleri bugün ortalama yüzde 4,87 nbsp;oranında değer kazanırken toplam işlem hacmi 4,3 milyar lirayı buldu. Bankacılık endeksi yüzde 4,95, holding endeksi de yüzde 4,29 oranında değer kazandı. Güne dünkü yüzde 10'u aşan düşüşün ardından tepki alımlarıyla başlayan nbsp;Borsa İstanbul'da, endeks en düşük 78.413,91 puanı gördükten sonra genel olarak nbsp;yükseliş isteğinde hareket etti.
Başbakan Yardımcısı ve Başbakan Vekili Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanı nbsp;Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamalar ile piyasalarda nbsp;pozitif algının arttığını belirten analistler, açıklamalarla gösterge tahvilin nbsp;bileşik faizinin yüzde 6'ya gerilemesinin de desteğiyle endeksin 81.146,76 puana nbsp;kadar yükseldiğini kaydetti. Analistler, Arınç'ın çıklamalarıyla "Gezi parkı nbsp;olayları" ile ilgili tansiyonun düşeceğine yönelik beklentilerin arttığını ifade nbsp;ederek, endeksin pozitif görünümünü yarına taşıyabileceğini ve 82.000 puan nbsp;seviyesinin takip edileceğini tahmin ediyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...