Kofi Annan'dan FIFA'ya, 'Irkçılık kabul edilemez'

/ Kaynak: AA
Kofi Annan'dan FIFA'ya, 'Irkçılık kabul edilemez'

DÜNYA Haberleri  / AA

Annan, FIFA Başkanı ile görüştü. Zürih FIFA genel merkezinde yapılan görüşmede Annan'ın, yeşil sahalardaki ırkçılıkla ilgili görüşlerini paylaştığı duyuruldu.

Eski Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan, "Irkçılık kabul edilemez" dedi. nbsp;Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) internet sitesinde yer alan habere göre, Annan, FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'ı makamında ziyaret etti. İsviçre'nin Zürih kentindeki FIFA genel merkezinde yapılan görüşmede Annan'ın, yeşil sahalardaki ırkçılıkla ilgili görüşlerini paylaştığı duyuruldu. nbsp;Gerek FIFA'nın gerekse BM'nin işbirliği ve etkileşime dayalı kuruluşlar olduğuna dikkati çeken Annan'ın, "Küresel gelişime ve barışa inanıyoruz. Futbol sayesinde mükemmel işler yapılabiliyor. Futbol, insanları bir araya getirmede mükemmel bir araç" ifadelerini kullandığı bildirildi. nbsp;Blatter'ı, ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadelede konusunda yürüttüğü çalışmalar için kutlayan 2001 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi Ganalı diplomatın, futbol sahalarında ve toplumun diğer kesimlerinde ön yargıya yer olmadığını belirterek, "Irkçılık kabul edilemez" dediği aktarıldı.
Annan'ın, bir Afrika ülkesi olan Burundi'den, Lydia Nsekera'nın FIFA İcra Kurulu'na giren ilk kadın üye olmasıyla ilgili memnuniyetini de dile getirdiği kaydedildi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...