Aslan'ın gol kralı Avrupa yolcusu

Aslan'ın gol kralı Avrupa yolcusu

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın gol kralı Burak Yılmaz, yuvadan uçuyor. Bir sezonda fiyatını beşe katlayan milli forvet için Avrupa'nın dev kulüpleri sıraya girdi.

Chelsea'nin teknik patronluğuna getirilen Jose Mourinho'nun, Sarı-Kırmızılıların hocası Fatih Terim'le dostluğunu kullanarak transferi noktalamayı amaçladığı ortaya çıktı. İngiliz temsilcinin, golcü oyuncu Burak Yılmaz için 25 milyon Euro'yu gözden çıkardığı kaydedildi. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 8, Süper Lig'de de 24 gollük performansla Avrupa'nın dev kulüplerinin takibine takılan Burak Yılmaz, yuvadan uçmak üzere. Trabzonspor'dan 5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Galatasaray forması giyen golcü oyuncu, bir sezonda fiyatını beşe katladı. Atletico Madrid, Valencia, Napoli, Tottenham ve Fiorentina'dan sonra Chelsea de Cim Bom'un kapısını çalmaya hazırlanıyor. Taliplerin çoğalmasıyla Sarı-Kırmızılı yönetim, daha önce belirlediği 15 milyon Euro'luk bonservis bedelini revize ederek 25 milyon Euro'ya çıkardı. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın, "Her oyuncu satılabilir, yeter ki değerini bulsun. Bu iş dünyasının bir gereğidir. Kapımı iyi bir teklifle çalsınlar, bakarız." açıklamasından sonra devreye giren Chelsea'li yetkililerin hafta içinde İstanbul'a gelerek masaya oturacakları belirtildi. İngiliz temsilcisinin, teknik direktörlük görevine getirdiği Jose Mourinho'nun, Sarı-Kırmızılıların hocası Fatih Terim'le dostluğundan dolayı bu alışverişin gerçekleşeceğine kesin gözüyle baktığı öğrenildi.

Galatasaray'dan yıllık 2,3 milyon Euro garanti para alan Sarı-Kırmızılı futbolcu için Fiorentina'nın 3,5, Chelsea'nin ise 4 milyon Euro önerdiği ortaya çıktı. İngiliz devinin Aslan'ın 25 milyon Euro'luk talebini de karşılamaya hazır olduğu kaydedildi. Atletico Madrid, devre arasında 18 milyon net, 2 milyon Euro da bonus teklifinde bulunmuştu.

Burak için pazarlığın kızışmasıyla 'tok satıcı' hüviyetine bürünen Cim Bom, yetenekli forvetin alternatifini bulmadan da göndermeyi düşünmüyor. Yönetimin hakkında vereceği kararı bekleyen Burak, bugün ya da yarın Başkan Ünal Aysal ve Teknik Direktör Fatih Terim ile son kez bir görüşme gerçekleştirecek. Bu üçlü zirvede önce oyuncunun fikri alınacak. Daha sonra da sunulan teklifler ışığında hangi takıma gideceğine karar verilecek. Başkan Aysal ve Burak'ın bu konudaki kararı net gözüküyor. Terim'in ise Aysal'a, "Burak'ın yerini doldurabileceksek gitsin." diyeceği kaydedildi.

BURAK'IN YERİNE HİGUAİN GELİYOR

Galatasaray'da oynamaktan mutlu olduğunu ifade eden milli yıldız, Avrupa'da top koşturmanın her futbolcunun hayali olduğunu söyledi. Burak, "Galatasaray'ın oyuncusu olmaktan dolayı gururluyum. Ancak İngiltere ve İtalya'da sergilenen futbolu çok beğeniyorum." diyerek transfere açık kapı bıraktı. Oyuncunun menajeri Ali Egesel de, "Teklifler aldık. Burak'la Avrupa'nın saygın kulüpleri ilgileniyor. İsim vermek doğru olmaz ancak içlerinde adı geçen kulüpler de var. Zaten Burak, geçen sezon başında Lazio ile imzanın eşiğinden dönmüştü. Burak Galatasaray'da mutlu ancak zaman ne gösterir bilemeyiz." dedi.

Burak'ın İngiltere'nin Chelsea takımına gitmesine kesin gözüyle bakılırken, Cim Bom da golcü arayışlarına başladı. Mourinho-Terim dostluğunun bu noktada da devreye girmesi bekleniyor. Real Madrid'in kadrosunda yeniden yapılanmaya gitme kararından sonra satış listesine konulan Gonzalo Higuain için İspanyolların kapısı çalınacak. Futbolcuya İtalya'dan Juventus'un da talip olması pazarlığı kızıştırsa da Mourinho'nun eski talebesini ikna etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Real, yıldızı için 20 milyon Euro bonservis bedeli istiyor. Önümüzdeki sezon Devler Ligi'nde büyük başarılar hedefleyen Ünal Aysal'ın bu fiyatta biraz indirime gidilmesi halinde Arjantiliyi renklerine bağlamaya hazır olduğu açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...