Müezzinoğlu, 'Türkiye genelinde bir ölü, 69 yaralı var'

/ Kaynak: AA
Müezzinoğlu, 'Türkiye genelinde bir ölü, 69 yaralı var'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Gezi Parkı eylemlerinde, 'Hatay'da 1 ölü var. Türkiye genelinde 10'u yoğun bakımda, 69 yaralımız tedavi görüyor' dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Taksim Gezi Parkı ile ilgili eylemlere ilişkin, "Hatay'da bir ölü var. Onun dışında Türkiye genelinde 10'u yoğun bakımda, 69 yaralımız çeşitli hastanelerde tedavi görüyor" dedi. nbsp;Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,Taksim Gezi Parkı ile ilgili eylemlere ilişkin, "Benim bildiğim Hatay'da bir ölü var. Onun dışında Türkiye genelinde 10'u yoğun bakımda, 69 yaralımız çeşitli hastanelerde tedavi görüyor" dedi. nbsp;Müezzinoğlu, Lalapaşa ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırımcılarla görüştü.Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, Hatay'da dünkü eylemler sırasında yaşamını yitirenlerin sayısının sorulması üzerine, "Benim bildiğim Hatay'da bir ölü var. Onun dışında Türkiye genelinde 10'u yoğun bakımda, 69 yaralımız çeşitli hastanelerde tedavi görüyor" diye konuştu."Ambulanslar tahrip edildi"
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ülke olarak toplumsal sağduyuya ihtiyaç olduğuna inandığını dile getirerek, şöyle devam etti:
"Bütün vatandaşlarımızdan sağduyulu olmalarını talep ediyorum. Sağlık Bakanlığı olarak, sağlığın tarifinde der ki 'Ruhen ve fiziken sağlıklı olma halidir'. Biz ruhen sağlıklı olma halimizi merkeze almalıyız ki fiziken ağır bedeller ödemeyelim. Biz olay yerine sağlık ekiplerimizle ambulanslarımızla gidiyoruz. İstanbul'da 17, Ankara'da 10 civarında ambulansımız tahrip edildi. Bizim görevimiz, sağlık sorunu olanları gidip tedavi etmek. O nedenle en kısa zamanda sağduyunun hakim olmasını istiyoruz. Ön yargıları veya ön kabulleri varsa onları da anlayamaya çalışıyoruz. Ben sürecin soğukkanlılıkla atlatılacağına inanıyorum."
"Başbakan'ın tavrına millet karar verir"
Bakan Müezzinoğu, "Başbakan'ın tavırlarının sert olduğu noktasında tepkiler var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Sayın Başbakanımız, 1994 yılından beri Türkiye'nin siyasetinde aktif olarak yer alıyor. Siyasi süreçlerinde sandık dışında en ufak bir alanda sayın Başbakanımızı göremezsiniz. Sayın Başbakan İstanbul'da 1 milyon 50 bin oy aldı. Ancak bir şiir dolayısıyla cezaevine gitti. Hiç sesini çıkarmadı, taraftarını ayaklandırmadı. Hiç ona oy verenleri tahrik etmedi. 'Benim ülkem' dedi, 'madem hukuk bir karar vermişti' dedi. Gitti cezasını çekti. Daha sonra arkadaşlarıyla birlikte bir siyasi parti kurdu. 'Milletvekili olamazsın' dediler. Fakat hiçbir zaman toplumu tahrik etmedi. Sandıkta milletvekili olmadığı halde sandıkta birinci parti çıktı. Siirt'te yüzde 84,5 oy alarak milletvekili olarak geldi. Bütün seçimlerinde millete hizmet ederek sandıkla geldi. Dolayısıyla Başbakan'ın tavrı sertti, yumuşaktı, buna millet karar verir. 10 ay sonra sandık gelecek. O sandıkta, millet bu tavırdan rahatsızsa cevabını verecektir. Hatay'da ne oldu ki birileri birbirini vurup öldürüyor? Bu ülkenin kaderiyle oynuyorlar. Birileri siyasetten rant sağlamak için ülkenin kaderiyle oynuyor."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...