Eylemler Taksim esnafını mağdur etti

Eylemler Taksim esnafını mağdur etti

GÜNDEM Haberleri

Taksim ve çevresinde bulunan esnaf, Gezi Parkı olaylarıyla başlayan ancak şiddete dönüşen gösterilerden olumsuz etkilenmiş durumda.

Taksim ve çevresinde bulunan esnaf, Gezi Parkı olaylarıyla başlayan ancak şiddete dönüşen gösterilerden olumsuz etkilenmiş durumda. Maddi ve manevi yönden zarara uğradıklarını belirten esnaf, eylemin yapılmasının doğal olduğunu ancak şiddete dönüşmemesi gerektiğini söyledi. Gezi Parkı'nda kazı çalışmaları yapılmasının ardından baylayan olaylar en fazla Taksim ve çevresindeki esnafı vurdu. Başlangıçta bir çevre eylemi olan ancak ilerleyen günlerde şiddete dönüşen eylemlerden esnaf milyonlarca liralık zarar görmüş. Eylemcilerin arasınra provokatörlerin girdiğini ve etrafa zarar verdiğini söyleyen Taksim esnafı, polisin sıktığı biber gazından da etkilendiklerini vurguladı. Bazı iş yeri sahiplerinin ise eylemcilerin tepkisinden korktuğu için konuşamadığı görüldü. nbsp;Eylemlerin yapıldığı alanda iş yeri bulanan Fazlı Yılmaz, "Geçen günlerde atılan gazın etkisi hala devam ediyor. Klimada kalan biber gazı temizlememize rağmen hala gözlerimizi yakıyor. Şu anda içeride oturmaya da fırsat vermiyor. Temizlettirdik ama etkisi duruyor hala. Tabi ki bu yüzden ilk birkaç gün döner takılmadı. Eylem için gelenlere yardım ettik ama çalışamadık." ifadelerini kullandı. nbsp;Hayri Taş d, "Bizim dükkanımıza zarar vermediler ama biber gazından çok etkilendik. Olaylar daha fazla da büyüyebilirdi. Polis sağduyulu davrandı. Polis çekilince ortalık biraz daha sakinleşti. Tabi ki herkes eylemini yapsın, bu bir demokratik haktır. Demokrasinin bu kadar bol olduğu bir ülkede eyleme evet ama şiddete hayır." şeklinde konuştu. nbsp;Bir lokantada çalışan Ekrem Karalı ise "Adamlar eylemlerini yapıyorlar ama bir taraftan da üzüntülerini dile getirenler var. Eylemcinin buna çok dikkat etmesi lazım, diğer grubu aralarına sokmaması lazım. Kötü niyetli gruplar da aralarına girdi. Diğer grup ortalığı yıkmaya çalıştı.Bu ülkeyi bataklığa götürmek isteyen insanlar onlar. Milyonlarca kişi burada gösteri yaptı, bir tek taş bile atılmadı. Ama diğer grup aralarına gelince taş atmalar ortaya çıktı." diye konuştu.
Diğer taraftan, sprey boyalarla yazı yazılan duvarların, görevliler tarafından temizlendiği görüldü. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...