Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milletvekili, salla geçtiği dereye köprü yaptırdı

Milletvekili, salla geçtiği dereye köprü yaptırdı

YAŞAM Haberleri

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın genel seçimler öncesinde seçmenlere ulaşmak için sal yardımıyla geçtiği Eşen Çayı'na köprü yapıldı.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın genel seçimler öncesinde seçmenlere ulaşmak için sal yardımıyla geçtiği Eşen Çayı'na köprü yapıldı. Milletvekili Boğa, daha önce petol bidonlarından yapılmış sal yardımı ile geçtiği dereyi bu kez üzerine yapılan köprüden otomobiliyle geçti. nbsp;Eşen Çayı'nın iki yakasında bulunan Demirler ve Korubükü köylüleri yıllardır bir kum ocağı firmasının yaptığı basit köprüden ulaşımını sağlıyordu. Söz konusu köprü bir müddet sonra yıkılınca köylüler bu sefer akaryakıt bidonlarından bir sal yaparak ulaşımlarını sağlamaya başladı. 2011 genel seçimleri öncesinde milletvekili adayı sıfatıyla bu iki köyde seçmenle buluşan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, bir köyden diğerine geçerken yöre halkı gibi sal üzerinden karşıya geçmişti. Ulusal medyada da yer bulan haberlerin ardından Milletvekili Ali Boğa köylülere köprü vaadinde bulunmuştu. Geçtiğimiz ay ihalesi yapılan köprü bir aylık çalışmanın ardından hizmete açıldı. nbsp;Açılışa AK Parti Muğla milletvekili Ali Boğa, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı, Eşen Belediye Başkanı, Kaş ve Kınık Belediye Başkanları, İl Özel İdare Genel Sekreteri, Fetab başkanı, muhtarlar ve çok sayıda köylü katıldı. Eşen Çayı'nın iki yakasını birşleştiren köprü iki gözlü fore kazıklar üzerine kuruldu. 5 bin metreküplük asfalt yama malzemesi kullanılan işin yaklaşık maliyeti 1 milyon TL oldu. nbsp;Köprünün açılışını yapan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, 3 ay süre biçilen fakat bir ayda tamamlanan köprünün inşaatında çalışan ekibe teşekkür etti. Boğa, yapımı tamamlanan 7 metre genişliğinde 51,5 metre uzunluğunda ve 5 metre yüksekliğindeki köprü ile bölgede tarımla uğraşan pek çok kişinin taze ürünlerinin Eşen Hal'ine ulaşımının kolaylaşacağını söyledi. Köprünün aynı zamanda turizm bölgesi Saklıkent'e yapılan turlarının daha seri ve daha güvenli sağlayacak altyapıyı hazırladığını aktaran Boğa, şöyle konuştu: "Daha önce beni de birkaç defa karşıya geçiren bidonlardan yapılmış sala teşekkür ediyorum. Onu bugün emekliye ayırıyoruz artık. Şimdi artık vatandaşlarımız bu köprüden traktörleriyle, otomobilleriyle ve kamyonetleriyle geçecekler. Bölge halkına hayırlı uğurlu olsun."
Açılış töreninden sonra turizm kanyonu Saklıkent'e ulaşımı sağlayan Akçay üzerindeki dur-geç köprüsüne gelen Ali Boğa, buraya ikinci bir köprünün yapılacağı müjdesini verdi. Saklıkent gibi önemli bir turizm bölgesine geçişi sağlayan köprüden iki aracın yan yana geçemediğini ifade eden Boğa, "Burada sık sık kazalar oluyordu. Şimdi yanına bir köprü daha yapıyoruz. O zaman burası dur-geç köprüsü değil, durmak yok yola devam köprüsü olacak." dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...