CHP'li eski yönetici, 'Olaylara CHP çanak tuttu' dedi

/ Kaynak: CHA
CHP'li eski yönetici, 'Olaylara CHP çanak tuttu' dedi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

CHP'li eski il başkan yardımcısı, 'CHP, Gezi Parkı olaylarında illegaliyete çanak tuttu. Hükümeti yıpratacağım derken, ülkeyi ateşe attı' dedi.

CHP eski Erzurum il başkan yardımcılarından Raci Körükler, İstanbul Taksim Meydanı'ndaki Gezi Parkı olaylarının ülke geneline yayılmasında CHP'nin rol oynadığını iddia ederek,"CHP, Gezi Parkı olaylarında illegaliyete çanak tuttu. Hükümeti yıpratacağım derken, ülkeyi ateşe attı" dedi. Raci Körükler, Gezi Parkı olaylarının masum bir çevreci hareket olmadığını dile getirdi. Körükler, CHP'nin basit bir çevre hareketi üzerinden hükümeti yıpratmak için göstericilere destek vermesinin ülkeyi ateş çemberine attığını ifade etti. Gezi Parkı eylemlerinin mezhep kavgasına, ideolojik çatışmaya zemin hazırlamak için yabancı istihbarat servislerinin de içinde bulunduğu bir eylem olduğuna dikkat çeken Körükler," CHP hükümeti yıpratmak için illegaliteye çanak tuttu. Hükümeti, Gezi Parkı olayları üzerinden yıpratağım derken ülkeyi ateşe attı. 1960 olayları öncesinde yaşanan olayları yeniden izliyoruz. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve bazı partililerin eylemcilere destek vermesinin ve protestoların içerisinde yer alması ülkenin birliği ve bütünlüğüne zarar vermiştir. Karanlık, hain ellere CHP maşa olmuştur bu süreçte. Bu olaylar maalesef basit iki üç tane ağaç olayı değildir." dedi.
Hükümetin ve Başbakan Erdoğan'ın da süreçte hatalarının olduğuna vurgu yapan Körükler," Başbakan otoriter davranışları ile halkı kışkırttı. Masumane bir çevre hareketi olarak başlayan eylemler yabancı istihbarat servislerinin da devreye girmesiyle büyüdü. Hükümet, halkın, sokağın sesine kulak verseydi bu müeessir olaylar yaşanmazdı." diye konuştu.
Olayların yatışmaması halinde askeri okul öğrencilerinin de eylemlerin içine çekileceğini endişesini yaşadığına dikkat çeken Körükler,"Herkes sağduyulu davranmalı. Aileler, çocuklarına sahip çıkmalı. Liseli ve üniversitelileri sokağa döken karanlık güçler, askeri okul öğrencileri de bu eylemlerin içine çekmeye çalışacaktır. Türkiye'yi ateşe atmak isteyen güçlerin oyununa karşı uyanık davranılmalı. Politik hesaplara ülkenin geleceği kurban edilmemeli." şeklinde konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...