Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Göstericiler AK Partili eski başkanı bıçakladı

/ Kaynak: İHA
Göstericiler AK Partili eski başkanı bıçakladı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Güngören'de Gezi Parkı eylemlerine destek veren bir grup eylemci, AK Parti eski Güngören İlçe Başkanı Abdullah Başçı'ı bıçakladı.

İstanbul Güngören'de Gezi Parkı eylemlerine destek veren bir grup eylemci, AK Parti eski Güngören İlçe Başkanı Abdullah Başçı'ı bıçakladı. Tedavi gördüğü hastanede İHA'ya olay anını anlatan Başçı, "Beni bıçaklayanlar kaçtı, teneke çalanlar bir anda geri çekildi. Kan fışkırıyor bir kişi yardımıma gelmiyor. İnsanlık bu kadar öldü mü bilemiyorum" dedi. Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve eski AK Parti Güngören İlçe Başkanı olan Abdullah Başçı, pazar akşamı Merter'de Taksim Gezi Parkı protestosu yapan grupla tartıştı. İddiaya göre, eylemcilerle birlikte hareket eden bir kişi aracın dörtlülerini yakarak yol ortasında durdu. Korna çalan Başçı'ya yol vermeyen saldırgan, hakaret etmeye başladı. Protestocularla tartışan Başçı, aracından inen saldırgan tarafından boğazından bıçaklandı. Olay sonrası hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Başçı'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. nbsp;Yaşadıklarını İHA'ya anlatan Başçı, "Pazar akşamı Merter'de önümde bir araç durdu. Dörtlülerini yakarak korna çalmaya başladı. Çevreden de aracın etrafına toplanmaya başladılar. Ben de korna çalarak yol istedim. Araç yol vermeyince göstericilerin olduğu kaldırıma çıkın geçmek istedim. Tam aracın yanına geldiğimde arabada bulunan genç bana hakaret etmeye başladı. 'Bu Tayyib'in iti' dedi. Ben de aracımı park ederek aşağı indim. Grupdaki kişiler bana doğra hamle yaptı. Silahımı gösterdim ve 'üzerime gelmeyin silahım var' dedim. Tam bunlar dağılmak üzereydi direksiyondaki kişi arabadan fırladı bıçağı vurdu. Kan boşalmaya başladı. O kişi arabaya binerek kaçtı. Bana hamle yapmaya kalkan teneke çalan kişiler bir anda geri çekildi. Kan fışkırıyor bir kişi yardımıma gelmiyor. İnsanlık bu kadar öldü mü bilemiyorum" dedi.
nbsp;Taksim'de yaşanan olaylar sonrası insanlara sağduyu çağrısında bulunan Başçı, "Bu hırs bu kan neyin nesi anlamadım. İnsanları insan olduğu için sevin. Kin ile hiçbir yere varılmaz. Bir yerlerden düğmeye basılıyor, bu ülkeyi karıştırıyorlar. Önemli olan birilerine maşa olmamak. Hep marjinal gruplar. Herkes demokratik sıkıntısın dile getirsin. Orayı burayı yıkmakla bir yere varılmaz" diye konuştu.
nbsp;Başçı, kendisinin de olayda silah kullanabileceğine dikkat çekerek, "Ben beni bıçaklayanları vurabilirdim. Bir şey olur da ülkem karışır diye korktum. Mermi silahın ağzında olmasına rağmen bir şey yapmadım" ifadelerini kullandı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...