Ünal Aysal hedef büyüttü, 'Avrupa'da ilk dört'

/ Kaynak: İHA
Ünal Aysal hedef büyüttü, 'Avrupa'da ilk dört'

SPOR Haberleri  / İHA

Ünal Aysal, Geçtiğimiz sene ilk 10 içine girdik. Bu bizim çıtayı yukarı çıkarmak için mecburiyet oldu. Biz de artık Avrupa'da ilk 4 içine girmek istiyoruz.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Gezi Parkı protestolarında farklı takımların taraftarları arasındaki uyumun, dostluğun yöneticiler arasında sağlanamadığını belirterek, "Genel kuruldan beklediğim gücü alırsam, Galatasaray olarak bu konunun öncülüğünü yapmak ve Türk futboluna huzur, sükut ve dostluğu getirmek için elimden geleni yapacağım" dedi. nbsp;Sarı-kırmızılı kulübün 22 Haziran'da yapılacak Olağanüstü Seçim Genel Kurul Toplantısı öncesinde başkan Ünal Aysal; yeni yönetim kurulu ve alt kurullarda görev alacak isimlerle toplantı yaptı. Ünal Aysal, yeni dönemdeki hedeflerinin yanı sıra gündemdeki konular ve transferlerle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
"KEŞKE DAHA FAZLA ADAY ÇIKSAYDI"
Galatasaray'da bayrak yarışı her zaman devam edeceğini kaydeden Aysal, "Önümüzdeki seçimden sonra başlayacak olan dönemde maalesef bu yarışta yalnızız. Keşke Galatasaray'ın geleneklerine ananelerine uygun olarak daha fazla aday çıksaydı da bu yarış daha keyifli olsaydı. Ama görülüyor ki, bu yarışta yalnız başımıza çıkacağız. Burada önemli olan geçmiş yönetimlerde olduğu gibi bizim için de tek gıdası var. Enerjisini sadece genel kuruldan alır. Genel kurul iradesinde alır. Genel kurulun verdiği destek nispetinde başarısını arttırmak zorunda hisseder. Bu bakımdan 22 Haziran bizim için biraz daha tehlikeli bir tarih. Çünkü gerek tatil, gerek tatile giren üyeler, 'Bunlar nasılsa seçimi kazandılar' diyerekten ilgi düşük olabilir. Bu sizleri yanlış yönlendirmesin. Genel kurulumuzun hepimize teker teker güveninin tam olduğunu söyleyebilirim. Ama Galatasaray'ın geleneklerinde rekabet de var. Kritik de var. Biz böyle kültürden geliyoruz. Bu kritikleri doğal karşılamamız ve üzerinde de çok durmamamız lazım. Ekip, bütün dinamikleriyle özellikle daha gençleşmiş bir kadroyla ben kendimi daha güçlü hissediyorum. Ama her şeyden önce bana güvendiğiniz ve benimle birlikte çalışmak istediğiniz için teveccühü gösterdiniz. Görevleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah, alnımızın akıyla Galatasaray'daki bu görevden hep beraber çıkacağız" dedi.
"KURUMSAL AÇIDAN ALMAN ORDUSU NİZAMINDA YÜRÜMELİYİZ"
Yeni dönemde kurullara fazla görev düşeceğini ve bu konuda yönetici adaylarına uyarılarda bulunan Ünal Aysal, şunları söyledi: nbsp;"Bir değişiklik düşünüyorum. Galatasaray'da fazla değişiklik olmaz aslında. Kurullar aynen görevine devam eder. Ama fonksiyonları biraz daha yükseltmek zorundayız. Rekabet daha yüksek günün şartları daha zor. Bizi bekleyen problemler de daha fazla. Geçtiğimiz 2 sene mali açıdan arkadaşlarım hakikaten sonuna kadar çalışıp destek verdiler. Güzel iki sene geçirdik. Bundan sonraki dönemde de aynı başarıların olacağını gönülden diliyorum. Bunun için de sizlere gönülden güveniyorum. Galatasaray'ın alt yapı kurulları adayları en seçkin üyelerinden seçilmiştir. Onlar yönetim kurulundan daha ağır şartlarda görev alıyorlar. Alt kurullardaki arkadaşları daha günce ve aktif programlarda görevlendirmeye çalışacağım. Geçen sefer bunu yapamadım. Daha başka öncelikler vardı. Yönetim kurulumuz seviyesinde de bilmeniz gerekiyor ki, 3 tane öncelik koymuştum. Bunları yapabilirsem, kendimi başarılı hissedeceğim. Tekrar hatırlatalım, bunlardan birincisi kurumsallıktı ama kurumun işlemesi için gerekli imkanların yaratılması gerekiyor. Uzuv ve adalelerini güçlendirmek gerekiyordu.
Bunu yapmaya çalıştık. Bununla ilgili gerekli yapıyı oluşturduk ama 22 Haziran'dan sonra kurumsal kadronun ve bir Alman Ordusu nizamında yürümesi dönemine giriyoruz. Bu desteği ve hassasiyeti sizlerden bekliyorum. Dünyadaki birinci sınıf başarılı takımlar ve kulüplere baktığınız vakit kurumsallaşmadan başarılı olmadığı görülüyor. Bir tane gösterirseniz yanıldığımı kabul edeceğim. Ben araştırdım bulamadım. Önceliğimiz, dünyanın ilk 10 kulübü arasına girmekti. Onlar gibi olmak zorundayız. Yani kurumsallığımızı ve yapımızı koruyup işletmek zorundayız. Kendi kendimizi koruyacak mekanizmanın oluşması anlamına da gelir. Hatalar yapabiliriz ama kurumsal yapı içinde büyük sorunlar yaratmadan ortaya daha başarılı bir sistem ortaya çıkar. İkincisi ise, kurumsallığın ötesinde mali yapının elden geçirilmesiydi. Uzun uzun rakamlara girmeyeceğim. Geldiğimiz yer belli, bugünkü yerimiz belli.
Bazı arkadaşlarımız her ne kadar rakamları karıştırsa da biz başladığımız nokta da ve şimdi nerede olduğumuzu biliyoruz. Galatasaray'ın kredibilitesi artık yerine oturdu. 328 milyon dolar borçtan 220 milyon dolara indirdik. 14 yıldır artan borcumuz düştü. Hedefimiz gelecek sene mali kongreye gittiğimizde 150-160 milyon dolara indirmek bunun gerekli alt yapısı hazırdır. Bu iki ayağın üstüne, üçüncü önemli konu ise sportif başarıdır. Kurumsal ve mali yapımız sağlam olduğu takdirde başarıyı yakalayamamak mümkün değil. Böyle bir ihtimali dahi düşünmüyorum. Bizim hedefimiz, Türkiye Şampiyonluğu değil dışarıda çıtayı yükseğe koymaktır ama orada başarılı olmak için Türkiye'de şampiyon olmanız gerekiyor. Demek ki, biz çıtayı lig şampiyonu olarak koymuyoruz Avrupa'da başarı olarak koyuyoruz. Geçtiğimiz sene hızlı koştuk ve ilk 10 içine girdik. Bu bizim çıtayı yukarı çıkarmak için mecburiyet oldu. Biz de artık Avrupa'da ilk 4 içine girmek istiyoruz. Şanslı olduğumuz sürece ihtimal de artacaktır. Zaten benim şanssız olduğum dönem yok. Şanslı bir insanım benim şansımı da sizler paylaşacaksınız. Sportif başarı, kronolojimizde üçüncü aşamamız"
"GÜÇLÜ, ADALELİ VE UZUN SOLUKLU KOŞUYA HAZIR OLUN"
Seçimle ilgili bazı tartışmaların olduğunu hatırlatan Aysal, bu konuyla ilgili olarak da, "İçiniz rahat olsun. Bu seçim süresi 3 yıllıktır. Biz buraya bu tür şartlarla gelmek istemiyoruz. Görevimizi yaptığımız sürece görevde kalırız. Eğer, burada aksarsak, memnuniyetle camiamızın bize verdiği işareti beklemeden kendi kendimizin biletini keser seçime gideriz. Bizden daha başarılı olacakların bu koltuğa oturmasının önünü açarız. Güçlü, adaleli ve uzun soluklu bir koşuya hazır olun" ifadelerini kullandı.Ünal Aysal'ın konuşmasının ardından yönetim kurulundaki isimler tek tek kendilerini tanıttı. Aysal, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
MAÇLARIN GÜNDÜZ OYNANMASI KONUSU
Önümüzdeki sezon maçların gündüz oynanmasına yönelik çalışmalarla ilgili bir soruya Ünal Aysal, "Bu konu, yeni gündeme geldi. Üzerinde arkadaşlarla oturup konuşma imkanı bulamadık. Böyle çabuk alınan kararların Türk futboluna yarardan çok zarar getirdiğine inananlardanım. Ayrıca resmi bir görevim yok. İstifa etmiş bir başkanım. Ayın 22'sinden önce fikir beyan etmem çok ciddi olmaz. Bu konuda bir az daha çalışma yaptıktan sonra kararımızı açıklarız" cevabını verdi.
GEZİ PARKI OLAYLARI
Ünal Aysal, Gezi Parkı protestolarında rakip takım taraftarlarının sergilediği dostane görüntülerle ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Bu olaylar bizi Türk vatandaşı olarak derinden etkilemiştir. Ama iştigal olduğumuz konular dışında yorum yapmamız yanlış ve kulüplerin sonu olur. Dernekler yasasına göre, ciddi cezalar alabiliriz. Biz bu konuların dışında kalmayı uygun buluyoruz. Kulüp başkanları olarak, bu sergilenen bu birlik beraberlik ve kardeşlik öyküsünü bizim tekrarlamamız en doğalı ve doğrusu olur. Ama burada aynı görüş, aynı kültür ve aynı hedefteki başkanların bir araya gelmesi gerekiyor. Taraftarlar arasındaki bu uyum, maalesef yöneticiler arasında sağlanmış değil. Bu başkasını suçlamak anlamında algılanmamalı. Evvela, iğneyi kendimize batırmamız lazım, şimdilik bu kadarını söyleyeyim. Eğer, seçim başarı ile neticelenirse ve beklediğim gücü genel kuruldan alabilirsem, genel kurul ne kadar destek verirse biz o kadar güçlü olacağız. Bu güç beklediğim ölçüde olursa Galatasaray olarak bu konunun öncülüğünü yapmak ve Türk futboluna huzur, sükut ve dostluğu getirmek için elimden geleni yapacağımı peşinen söyleyeyim"
TRANSFER ÇALIŞMALARI
Seçim döneminde transfer çalışmalarında hiçbir aksama olmayacağını kaydeden Ünal Aysal, "Bu seçim, transfer sürecini aksatmadı. Transferler Sportif Aş bünyesinde gerçekleşiyor. Benim oradaki görevim de devam ediyor. Biz arkadaşlar ile kendi statümüz içinde yürüyoruz. Galatasaray, zaten son iki sezonda bana göre güzel bir takım kurdu. Bir iki eksiğimiz var. O eksikleri tam olarak biliyoruz. Fazla heyecana kapılmadan en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Bütçemiz doğrultusunda hedeflere gideceğiz. Nerede eksiğimiz varsa zamanında tamamlanır. Hocamız, kampa girdiği vakit beklediği ve istediği oyuncular yanında olacaktır" dedi.
"TEK ADAM GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK"
Yönetici arkadaşlarına sormadan hiç bir karar almayacağının altını çizen Aysal, "Seçim kararı olayında da evvelden yapılmış hiç bir hazırlığım yoktu. Örneğini gördünüz. Öyle olsa çok değerli arkadaşımı yönetime davet ettim. Aidatını yatırıp yatırmadığını kontrol edecek zamanımız olmadı. Eğer hazırlıklı olsaydım böyle bir olayı yaşamazdık. Ben son gün başkan adaylığımı açıkladım. Zaten Ali Dürüst kardeşime bu görevi önerdim. Çünkü bunu yapması gerektiğini ve yapacağına inandım. Benimle aynı şartlara sahipti. Yönetim ve diğer kurulları benden daha çabuk oluşturabilirdi. Son güne kadar başka bir aday çıkar mı diye bekledim. Başka aday çıksa onu destekleyip aday olmayacaktım. Tek adam gibi bir düşüncem yok. Ben kuvvetin, birlik beraberlikten doğduğuna inanıyorum. Burada tek aradığım şey; huzur ve arkadaşlarımın aynı kültür ve hedefte koşmalarıdır. Yoksa tek başına karar almam demokratik kurallara ve konsensüse inanırım. Son iki sene içinde yönetimin hayır dediğe hiçbir şeye evet demedim. Sadece onları ikna etmeye çalıştım. Futbol, Sportif AŞ.'ye bağlıdır. Ayrı bir şirkettir. Biz, daha önce kulüp seviyesinde yönetiyorduk ama artık biz futbolu ait olduğu Sportif AŞ. bünyesinde yönetme kararı aldık. Orada yöneteceğiz. Tahmin ediyorum bu faydalı ve süratli futbolun gerçeklerine en uygun ortamın sağlanacağı modeldir" ifadelerini kullandı.
SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...