BM'den hükümete ve göstericilere çağrı

/ Kaynak: AA
BM'den hükümete ve göstericilere çağrı

YAŞAM Haberleri  / AA

BM Sözcüsü Pouilly, 'Türk hükümetini, barışçıl gösteri özgürlüğüne saygıyı sağlamaya, protestocuları da gösterilerin barışçıl kalmasını sağlamaya çağırıyoruz'

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Sözcüsü Cecille Pouilly, "Türk hükümetini, barışçıl gösteri özgürlüğüne saygıyı sağlamaya, protestocuları da gösterilerin barışçıl kalmasını sağlamaya çağırıyoruz" dedi. Pouilly, BM'nin Cenevre Merkezi'nde gazetecilere verdiği brifingde, tarihi Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'ndaki yeniden imar çalışmalarından memnuniyetsizliğini ifade etmek için toplananlara ve Türkiye'nin diğer bölgelerinde bu göstericilere destek verenlere güvenlik güçlerinin aşırı güç uyguladığı yönündeki bilgilerden kaygı duyduklarını belirtti. Türk yetkililerin, orantısız güç kullanılmış olabileceği, hukuku ve uluslararası insan hakları standartlarını ihlal ettiği ileri sürülen güvenlik güçleri hakkında soruşturma açılacağı açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Pouilly, bu soruşturmaların bir an önce, geniş kapsamlı, bağımsız ve tarafsız yapılması, suçluların yargı önüne çıkarılması gerektiğini kaydetti. nbsp;Hukuk dışı ve keyfi gözaltılardan kaçınılmasına devam edilmesinin gerekliliğine işaret eden Sözcü Pouilly, şöyle konuştu: "Türk hükümetini, barışçıl gösteri özgürlüğüne saygıyı sağlamaya, protestocuları da gösterilerin barışçıl kalmasını sağlamaya çağırıyoruz. Yetkilileri, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı projeleri konusunda sivil toplumla gerçek bir diyaloğa girmeleri konusunda destekliyoruz" dedi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...