Putin, 'Türkiye sorunu diyalogla çözmeli'

/ Kaynak: CHA
Putin, 'Türkiye sorunu diyalogla çözmeli'

YAŞAM Haberleri  / CHA

Putin, Türkiye yönetiminin muhalefetle sorunu diyalogla çözeceğini ve sokak gösterilerinin meşru bir dairede sona ereceğini ümit ettiklerini söyledi.

RusyaDevlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye yönetiminin muhalefetle sorunu diyalogla çözeceğini ve sokak gösterilerinin meşru bir dairede sona ereceğini ümit ettiklerini söyledi. Yekaterinburg'da gerçekleşen Rusya-AB zirvesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Putin, Türkiye'de Gezi Parkı olayları ile başlayan sokak gösterilerine değindi. Sokak olaylarına dönüşen sorunun çözümü ile ilgili değerlendirmede bulunan Putin, "Biz Türkiye yönetiminin muhalefetle diyalog içerisinde sokak gösterilerine dönüşen ve hiç de kolay olmayan sorunu çözeceğini ümit ediyoruz. Bu diyalogun sonucu olarak bu protestolar meşru formata girecek. İnsanların birbirlerini dinleyebilecekleri bir platforma çekilmeli." çağrısı yaptı. Putin, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin son dönemde başarılı ve yüksek seviyede olduğunu hatırlattı.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...