Meclis'te Gezi Parkı gerginliği

/ Kaynak: İHA
Meclis'te Gezi Parkı gerginliği

Politika Haberleri  / İHA

TBMM Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanı Muammer Güler'in, "Gezi Parkı" protestolarında yaşananlarla ilgili açıklamalarına CHP ve MHP'den tepki geldi.

TBMM Genel Kurulu'nda Gezi Parkı eylemleri dolayısıyla tansiyon yükseldi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Parti'yi diktatörlükle suçladı. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise "Bir zalim, diktatör arıyorsanız açın geçmişinize bakın. Geçmişinizi de geçtim, şu anda yaptığınıza bakın." diyerek cevap verdi. CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da" Siz bizi 1930'larda yönetseydiniz, inanın hepimiz birer kalıp sabun haline gelirdik." dedi. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in, Meclis Genel Kurulu'ndaki konuşmasının ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Eylemcilere sabah 5'te baskın talimatını kim verdi? Başbakan'ın 29 Mayıs'ta yaptığı konuşma ile bu talimat verildi mi verilmedi mi? Sabah 5'te müdahale talimatını veren Başbakan değil miydi?" diye sordu.
Ardından, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal söz aldı. Tanal, İçişleri Bakanı Güler'e hitaben, "Sayın Bakan, gece İstiklal Caddesi'nde dolaşırken, polislerin o hışımlı saldırıları ile birlikte tüm kameraların hepsi kapalı idi. Suç işlendiği zaman suçluların yakalanması için kameralar konulmuştu. Eğer polisler caddelerde o silahlarla, biber gazları ile hukuksuz işlem yapmıyorsa ana caddelerdeki kameralar neden devre dışı bırakıldı?" diye konuştu. Bakan Güler'in, "Tahrip edildiği için" şeklinde cevap vermesi üzerine Tanal, "Yalan söylüyorsunuz. Ben halkla boğazda yürüdüm. Çapulcu dediğiniz halkla yürüdüm. O halka çapulcu diyorsanız ben de o çapulculardan biriyim. Siz halkı aldattınız. Esad zalim dediniz. Aynısını halka şimdi siz yapıyorsunuz. Siz zalimsiniz, diktatörsünüz, ABD'nin uşağısınız." ifadesini kullandı. Tanal'ın bu sözleri üzerine AK Parti sıralarından tepki sesleri yükseldi. Tanal, "Sizin bu diktatörlüğünüze son vereceğiz." diyerek kürsüden indi.
AHMET AYDIN: ÜLKEYİ KAOSA GÖTÜRMEK EN BÜYÜK EMELİNİZ
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Bir zalim, diktatör arıyorsanız açın geçmişinize bakın. Geçmişinizi de geçtim, şu anda yaptığınıza bakın." dedi. AK Parti tarafından atılan demokratik adımlar sayesinde söz konusu eylemlerin yapıldığını söyleyen Aydın, "Sağduyu diyorsunuz. Sağduyunun neresi var sizde. Ülkeyi kaosa götürmek sizin en büyük emeliniz. Birkaç ölü çıksa da siyaseten rant elde etsek diyorsunuz. Ayıp değil mi, bu millete yazık değil mi? Sosyal medyada halkı yalan yanlış bilgiler ile tahrik eden siz değil misiniz? Demokratik yollarla iktidarı alamadınız. Darbeler tarihe karıştı. Bu millet artık sizi iktidar etmeyecektir, bunu bilin." şeklinde konuştu.
TARHAN: 1930'LARDA BİZİ YÖNETSEYDİNİZ, KALIP SABUN HALİNE GELİRDİK
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ise "Siz burada laf yetiştirirken dün gece bir çocuğun ölüm haberi geldi. Bunun sorumlusu kim? Hiç sorguladınız mı? Başbakanınız, Reyhanlı'dan sonra kaçtığı gibi neden kaçtı? Diktatör mü arıyorsunuz? Siz bizi 1930'larda yönetseydiniz, inanın hepimiz birer kalıp sabun haline gelirdik." dedi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...