Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP polise küfür eden vekili savundu

CHP polise küfür eden vekili savundu

Politika Haberleri

CHP'liler, polise galiz küfürler sarf eden Ankara Milletvekili Levent Gök'ün ağır tahrik ve saldırı altında istenmeyen sözler söylediğini savundu.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün, Ankara'daki eylemler sırasında polise ettiği küfür tepki çekerken, CHP'liler ise Gök'ün, ağır tahrik ve saldırı altında istenmeyen sözler ettiğini savundu. Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise CHP'nin sandıktan çıkamayacağını gördüğü için küfür ve tehdide başvurduğunu söyledi.
SANDIKTAN ÇIKAMAYACAKLARINI GÖRDÜKLERİ İÇİN
Ak Partili Metiner, CHP'lilerde demokratik tahammülsüzlüğün had safhada olduğunu belirterek, "Herkes kendine yakışanı söyler kem söz sahibine aittir fikirden yoksun olanlar ancak ağzını bozarlar. CHP'lilerde demokratik tahammülsüzlük had safhada. Bir daha sandıktan çıkamayacaklarını gördükleri için de ya küfrediyorlar ya tehdit ediyorlar" dedi. CHP'nin siyasi kriz içinde olduğunu da öne süren Metiner, "Gök gibi ağzı bozuklar küfrederken, Umut Oran gibi kibar vekiller de sokağın içine çıkamazsınız gibi kaba laflar ediyorlar. CHP'nin içinden çıkamadığı siyasi krizle açıklıyorum. Sandık ve darbeden ümidini kesmiş, kaba saba nobran vekilleriyle karşı karşıyayız. Bu da CHP'lilerin diline hakaret küfür ve tehdit biçiminde yansıyor" diye konuştu.
LEVENT O SÖZÜ SÖYLEMEMEK İSTERDİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise Gök'ün ağır tahrik altında bulunduğunu savunarak, "Kendisine sürekli biber gazı ve su sıkılırken istenmeyen sözler ifade eden arkadaşımıza yüklenmeye gayret ediyorlar. Hiç şüphem yok Levent de o sözü söylememeyi isterdi" dedi.
VEKİL OLDUĞUNU SÖYLEMESİNE RAĞMEN POLİS VURDU
CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk de, "Biz CHP olarak hiçbir zaman ne sözlü şiddet ne fiziki şiddet, bunlara karşıyız. Levent Gök de karşı. Yalnız öyle bir gerilim noktası olabiliyor ki, milletvekili olduğunu söylüyor birisine yardım etmek istiyor ben milletvekiliyim diyor kafasına copla vuruyor veya dürtüyor. Mesela İstanbul'da Binnaz Toprak'a, milletvekili olduğunu söylemesine rağmen polis kalkanıyla vurmuşlar. Öyle bir hadisedir, yoksa polise bilinçli küfür etme değil" diye konuştu.
ELİTAŞ: "LEVENT GÖK'Ü KINIYORUM"
Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, polise küfür eden CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'e tepki gösterdi. Gök'ün sözlerinin milletvekiline yakışmayacak sözler olduğunu belirten Elitaş, "Milletvekili olma haklarının küfreden milletvekillerine verilmemesi gerekir. Milletin oylarıyla seçilmiş kişinin milletin kabul etmeyeceği söylemlerde bulunması hakaret etme hakkını vermemektedir. Polise hakaret eden Levent Gök'ü kınıyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...