İstanbul turist rekoru kırdı

/ Kaynak: AA
İstanbul turist rekoru kırdı

YAŞAM Haberleri  / AA

Mayıs ayı, bugüne kadar İstanbul'a bir ayda gelen yabancı ziyaretçi sayısında 1 milyonu geçerek rekor kırdı. 5 ayda gelen turist sayısı ise 4 milyon.

İstanbul'a yılın ilk ayında 5 ayında, geçen yılın aynı nbsp;dönemine göre yüzde 21'lik artışla 3 milyon 983 bin 674 turist geldi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kente yılın nbsp;ilk 5 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre arttı. nbsp;Kenti ziyaret turist sayısı, mayıs ayında geçen yıla göre yüzde 22 nbsp;artışla 1 milyon 58 bin 771 olarak gerçekleşti. Böylece şehre bir ayda gelen nbsp;yabancı sayısı ilk kez 1 milyonu aşarak rekor kırdı. Kente mayıs ayında gelen yabancı ziyaretçilerin milliyetlerine göre nbsp;ilk sırayı 452 bin 88 ile Almanya aldı. Almanya'yı 252 bin 376 ile Rusya, 185 bin 693 ile Fransa, 175 bin 315 nbsp;ile ABD, 173 bin 528 ile İtalya, 170 bin 181 ile İngiltere, 123 bin 827 ile İran, 110 bin 160 ile Hollanda, 103 bin 619 ile Ukrayna ve 92 bin 515 ile Libya izledi. Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet nbsp;Emre Bilgili, İstanbul'a gelen turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre nbsp;yüzde 21 artış gösterdiğini belirtti.
Kenti yılın ilk 5 ayında yaklaşık 4 milyon yabancı ziyaretçinin nbsp;gezdiğini aktaran Bilgili, şunları kaydetti:
"Ayrıca 2013 mayıs ayı, bugüne kadar İstanbul'a bir ayda gelen yabancı nbsp;ziyaretçi sayısında 1 milyonu geçerek rekor kırdı. Bu artış ve oran yılın nbsp;başından bu yana İstanbul için sürdürülebilirliği olan bir doğrultuda ilerliyor. nbsp;Ancak İstanbul'un son günlerde yaşadığı olaylar, imaj ve işleyiş açısından nbsp;İstanbul turizmine zarar verme noktasına gelmiştir. Herkesin şehir sorumluluğu nbsp;içerisinde hareket etmesinin tam zamanıdır. Yıllardır birlikte inşa ettiğimiz ve nbsp;ana sermayemiz olan imajımızı ve güvenimizi korumak en önemli hususların başında nbsp;gelmektedir. Bu yüzden İstanbul'un turizm ve kongre merkezi olan ve çok sayıda nbsp;otel, kongre merkezi bulundurduğu Taksim ve Talimhane bölgesinin turizmle hiç bağdaşmayan görüntülerinden bir an önce kurtarılması gerekmektedir."

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...