Kamer Genç'ten Bakan Şahin'e karşı dava

/ Kaynak: AA
Kamer Genç'ten Bakan Şahin'e karşı dava

Politika Haberleri  / AA

CHP'li Kamer Genç, Genel Kurul'daki sözleri nedeniyle kendisine 100 bin liralık tazminat davası açan Bakan Fatma Şahin'e, 20 bin liralık karşı dava açtı.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, 25 Nisan'da TBMM Genel Kurulu'ndaki sözleri nedeniyle kendisine 100 bin liralık manevi tazminat davası açan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e 20 bin liralık karşı dava açtı. Ankara Adalet Sarayı'na gelen Genç, dava dilekçesini savcılığa verdi. Dava dilekçesinde, Kamer Genç'in, 25 Nisan'daki Genel Kurul'da, çeşitli sorular yönelttiği Bakan Şahin'in, hakarette bulunduğu öne sürüldü. Şahin'in açtığı manevi tazminat davasının reddedilmesi talep edilen dilekçede, Genç'in, Genel Kurul'da kullandığı ifadelere yer verildi. nbsp;Fatma Şahin'in, gerek Genel Kurul'da gerekse de daha sonra basına yansıyan bazı sözlerinde Genç'in kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddia edilen dilekçede, şunlar kaydedildi: nbsp;"Bakan, o günkü oturumda tutanaklara yansıyan sözleri ile beni 'hadsiz, terbiyesiz, korkak ve yüreksiz' olmakla suçlamış, benimle 'aynı çatı altında olmaktan büyük bir utanç duyduğunu' söylemiştir. Daha sonra basına yansıyan sözlerinde de 'seviyesiz ve ahlaksız' olduğumu, 'yanlız ve zavallı halde bırakıldığımı' belirterek şahsıma hakaret etmiştir. Bu sözler şeref ve haysiyetimi rencide edici tahammül edilemez ifadelerdir. 30 yıl seçilmek, vatandaşın sevgisini, dostluğunu, kalbini kazanmakla olabilir. Öyle davacının dilekçesinde söylediği gibi meşru aile yapısını önemsemeyen, üslubu çirkin, gençlere kötü örnek olan birisi olsam bu halk beni 30 yıldır milletvekili yapmaz."
Şahin'in sözlerinin, Genç'i ve sevenlerini üzdüğü ifade edilen dilekçede, Bakan Şahin'den 20 bin lira manevi tazminat talep edildi.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...