Göstericiler caddeyi kapattı, 'yaşam alanı' oluşturdu

/ Kaynak: İHA
Göstericiler caddeyi kapattı, 'yaşam alanı' oluşturdu

Politika Haberleri  / İHA

Eskişehir'de, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara yaptıkları çeşitli eylemlerle destek veren göstericiler,bir caddeyi trafiğe kapatarak yaşam alanı oluşturdu.

Eskişehir'de, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara yaptıkları çeşitli eylemlerle destek veren göstericiler, bir caddeyi trafiğe kapatarak yaşam alanı oluşturdu. Kentte 4 gündür süren Gezi Parkı'na destek eylemleri, dün akşam saatlerinde binlerce kişinin Atatürk Stadyumu'na yürüyüşü ile devam etmişti. Yürüyüş sonrası Üniversite Caddesi'nde bir alışveriş merkezinin önünde konuşlanan kalabalık, burada gecenin geç saatlerine kadar halaylar çekip türküler ve şarkılar söyleyerek protesto gösterilerine devam etti. Sabaha doğru evlerinden ve vatandaşlardan temin ettikleri çadırları, kanepeleri, koltukları ve yatakları caddeye yayarak yaşam alanı oluşturan göstericilere Tepebaşı Belediyesi tarafından erzak yardımı yapıldığı da öğrenildi. Gün boyu caddede sloganlar atarak direnişlerine devam eden göstericiler, yazdıkları pankartlarla alanı kamulaştırdıklarını belirtti. Protesto gösterileriyle alakalı açıklamalarda bulunan üniversite öğrencisi Eray Çelebi, göstericilere karşı polisin müdahalesinin devam ettiği sürece eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.
Çelebi, alanı kamulaştırdıklarını ve polisin, TOMA'nın kendilerini taciz ettiğini belirterek, "2 günden itibaren burada bir çadırlaşma var. Burayı, alışveriş merkezinin önünü bir direniş merkezi haline getirdik. Yani Taksim'deki, Ankara Kızılay'daki bu saldırılara karşı burada Eskişehir halkı, üniversite öğrencileri özellikle gençler burayı kamulaştırdı. Açık açık söylüyoruz biz, burayı kamulaştırdık, buraya barikatlarımızı koyduk ve kesinlikle TOMA buraya yaklaşamıyor. Buradaki direnişi kırmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar ve insanların bu barikatlara karşı tepkilerinin olduğunu söylediler. Ama böyle bir şey yok. Zaten olayları basın mensupları da görüntülüyor. Burada Türk bayraklarıyla, araçlarının kornolarıyla birlikte insanlar bize destek veriyor. Apartmanlardan çelik çomak sesleriyle sürekli destekler var. Akşamları ışıklarını açıp açıp kapatıyorlar, burada çok büyük bir direniş var" dedi.
"TEPEBAŞI BELEDİYESİ'NDEN SÜREKLİ DESTEK GELİYOR"
Tepebaşı Belediyesi'nin ve esnafların kendilerine destek verdiğini anlatan Çelebi, şöyle konuştu:
"Bize Tepebaşı Belediyesi'nden sürekli destek geliyor, sürekli erzak geliyor. Buradaki esnafımız bize destek veriyor. Yani burada kolektif bir alan kurduk, bu alanda ortak aklımızı çalıştırarak hareket ediyoruz ve tüm Eskişehir halkını alışveriş merkezinin önüne, direnişimize davet ediyoruz. Polisin saldırıları durana kadar da burayı kamulaştırmayı sürdüreceğiz."
"İSTANBUL'A, ANKARA'YA VE DİĞER İLLERE DESTEK VERİYORUZ"
Bir başka üniversite öğrencisi Merve Biçer ise, dün akşamki kalabalık sayesinde direnişe ilginin arttığını aktararak, "3-4 gündür buradayız. Dün akşam kalabalık olduğumuz için herhalde dikkat çekti. Yani bir 10-20 kişilik gruplar sabahlara kadar burada oluyorduk ama bu kadar dikkat çekmiyordu çünkü çadırımız yoktu, eşyalarımız yoktu. Dün kendi kendine oluşan direniş sonucu çadır getirme fikri oldu, koltukları getirildi, hani burası bizim evimiz imajını vermek için sehpaya kadar her şeyi getirdik. Eğer İstanbul'da Taksim Meydanı, Ankara'da Kızılay Meydanı kutsalsa ve insanlar özgürlüklerini o alanda yapıyorlarsa, biz de onlara destek için ya da onları temsil için buradaysak biz de bu alanı kamulaştırdık. Buranın kamulaştırılmasından kimse şikayetçi değil, biz halimizden memnunuz, halk bizden memnun. İstanbul'a, Ankara'ya ve diğer illere destek verebiliyorsak ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.
Kentte göstericiler, protesto gösterilerine yaptıkları çeşitli eylemlerle devam ediyor.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...