Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'nin yeni hedefi İran Riyali

ABD'nin yeni hedefi İran Riyali

DÜNYA Haberleri

Nükleerden geri adım atmayan İran'a Obama yönetiminden yeni yaptırım paketi geldi. Pakette İran para birimi ve oto endüstrisi hedef alınıyor.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, yeni yaptırımlaria İran'ın para birimi Riyal ilk kez doğrudan hedef alınıyor. Yeni yaptırımlar önemli miktarda Riyal alım satımı yapan yabancı finans kuruluşlarına ve İran dışındaki banka hesaplarında riyal bulunanlara uygulanıyor. Yaptırımlarla amaç, İran Riyali'ni kullanan banka ve işletmelerin fonları satıp riyali daha güçsüz hale getirmesi. 2012 başından bu yana Riyal yarı yarıya değer kaybetmiş durumda. Yaptırım paketinin ikinci kısmı İranın oto endüstrisinde kullanılan mal ve hizmetlerin transferini hedef alıyor. Oto endüstrisi rejim için önemli bir gelir kaynağı. Beyaz saray, "İran hükümeti üzerindeki baskıyı artırırken, diplomatik çözüm için kapıyı da açık tutuyoruz" mesajı veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...