Müezzinoğlu, 'Kimsenin 4 ağaç sökümüyle ilgili derdi yok'

/ Kaynak: AA
Müezzinoğlu, 'Kimsenin 4 ağaç sökümüyle ilgili derdi yok'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Kimsenin dört tane ağacın sökümüyle ilgili derdi yok' dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Kimsenin dört tane ağacın sökümüyle ilgili derdi yok. İdeolojik bir cepheleşmeye bu ülkeyi sürükeleyerek, benim 70-80 döneminde yaşadığım üniversite olayları gibi olaylar veya Kahramanmaraş, Sivas, Çorum olayları gibi olayları yaşatmak istiyorlar. Bu oyuna milletin sağduyulu şekilde gelmemesi gereklidir. Biz hiç kimseyi de dışlamamalıyız. İster Cumhuriyet Halk Partili olsun, ister Milliyetçi Hareket Partili olsun, ister şu veya bu partili olsun, bütün Edirneliler benim için saygındır ve değerlidir. 75 milyon insanım benim için değerlidir ve saygındır" dedi. nbsp;Müezzinoğlu, partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, (Taksim'deki olaylar - Göstericilerin AK Parti İl Başkanlığı binasına girmesi) birkaç gündür süregelen iç huzursuzluğun yansımasının Edirne'de de yaşandığını hatırlattı. nbsp;AK Parti Edirne teşkilatı mensupları ve partililere geçmiş olsun dileğinde bulunan Müezzinoğlu, "Edirnemiz'e yakışmayan bu fotoğrafı bir daha Edirne'nin yaşamamasını temenni ediyorum. Tabii o gün buraya gelen, burada sağı solu kıran döken, bayrakları ayaklar altına alan, bayrağımızı, Atatürk posterinin çerçevesini kıranları, açıkçası bir Edirne milletvekili olarak kınıyorum ve onları lanetliyorum. Onların bir Edirneli olduklarına asla inanmıyorum. Edirne'nin gen yapısında, Edirne'nin yapısında kırmak, dökmek hele hele değerlere saygısızlık asla olmamıştır ve bundan sonra da olmayacağına inanıyorum" diye konuştu.
Müezzinoğlu, Edirneliler'in de bir kaç yanlış yapanın arkasından gitmemesi ve sağduyu ile hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Hiçkimsenin duygusal reaksiyon veya akıntının malzemesi olmaması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Edirneli hemşerilerimiz de bu anlamda sağduyulu ve kendi medeniyet değerlerine sahip çıkan bir duruşta olmalı. Biz hiç kimseye kötülük yapmayan, kimseyi yanlışa itmeyen, bana yapılmasını istemediğim bir yanlışı bir başkasına yapmayan, kimsenin hani bizim tabirle, tavuğuna kış demeyen bir anlayışın mensuplarıyız. Dolayısıyla bu anlamda duruşumuzun kendi değerlerimizle örtüşmesi ve bu duruşun arkasında tüm Edirneliler olarak durmamız gerektiği kanaatindeyim" dedi.
-"Hesabımızı vereceğimiz yer sandıktır"
AK Parti'nin 75 milyona hizmet etmekle sorumlu olduğunu aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
"Biz ülkemizi bugünden yarına daha iyi taşımak zorundayız ve Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği muasır medeniyet seviyesine taşımak zorundayız. Çıkış noktamız yine onun söylediği söz 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir'. Biz hesabımızı millete veriririz. Hesabımızı vereceğimiz yer sandıktır ve her zamanda sandığa teslim olmuşuzdur. Sandık ne verdiyse, hangi ölçüde verdiyse onun hak ve hukukunu millet adına kullandık. Edirne'de bize sandık iktidar veya yerel iktidarı vermedi ama biz Edirne'deki yerel iktidarların hiçbirine asla yanlış yapmadık. Yerel iktidarların hiçbirine zayıflasın da meydan bize kalsın demedik. Edirne'de ağaçlar söküldüğünde adres de vererek 'hadi gidin Edirneliler' dedik mi ? Şehrin merkezindeki yerel yönetimin dinamiklerini yanlış bulsak bile geldik basın huzurunda 'şurada, şurada yanlış yapılıyor' dedik. Şimdi demokrasi, sandık ve sandığın iradesine tahammül edemeyenler... O zaman diktatörlüğe gideriz, darbelere gideriz, faşizme gideriz. Neticede 10 ay sonra sandık var."
Bugün ekonomi, eğitim, sağlık ve ulaşımda bir çok yenilik yapıldığını anlatan Müezzinoğlu, "Dünyanın gıpta ile baktığı bu ülkede birileri bu ülkenin huzurunu, bu ülkenin geleceğini karartmak adına kapalı kapılar ardındaki senaryoyu milletin duygularını tahrik ederek, milllete bedel ödetmeye kalkıyorlar. Kimsenin dört tane ağacın sökümüyle ilgili derdi yok. İdeolojik bir cepheleşmeye bu ülkeyi sürükleyerek, benim 70-80 döneminde yaşadığım üniversite olayları gibi olaylar veya Kahramanmaraş, Sivas, Çorum olayları gibi olayları yaşatmak istiyorlar. Bu oyuna milletin sağduyulu şekilde gelmemesi gereklidir. Biz hiç kimseyi de dışlamamalıyız. İster Cumhuriyet Halk Partili olsun ister Milliyetçi Hareket Partili olsun, ister şu veya bu partili olsun bütün Edirneliler benim için saygındır ve değerlidir. Bütün 75 milyon insanım benim için değerlidir ve saygındır. Düşüncesi de itirazı da tamam ama kırmaya dökmeye başlandığında devreye hukuk girmeli" şeklinde konuştu.
-"Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir"
Müezzinoğlu, Türkiye'de vatan hainlerine pirim verilmemesi gerektiğini söyledi.
Ülkenin huzurunu ve güvenliğini huzursuzluğa taşıyanlara da pirim verilmemesi gerektiğini belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
"O ortamdaki bütün risklerine rağmen benim ambulansımdaki şöförümün, sağlık memurumun anansu şu, anonsu size dinletebilirim. 'Sizin arkadaşlarınızdan birini taşıyoruz, ne olur yolu açın' dedikleri halde, 17 tane ambulansımız tahrip edildi yanlızca İstanbul'da. Ankara'da da 10 tane ambulansımız tahrip edildi. Peki burada demokrasi mi var, burada hukuk mu var, burada hak araması mı var. Dolayısıyla itiraz etmek, düşünceni ifade etmek ve bunu protesto etmek farklı bir şey. Ben Sağlık Bakanlığı'nı işgal ederim, ben Başbakanlığı işgal ederim. Millet sana öyle bir hak verdi mi. Sandık gelir Sağlık Bakanlığı da senin olur, Başbakanlık da senin olur, bu milletin iradesi varsa. Bu milletin iradesine ikide bir darbe vurmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Milletin sağduyusu da hangi görüşte olursa olsun buna prim vermemeli. Çünkü büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği cümle, onun tecelli ettiği yer sandıktır. Araziye çıkarsın, kapı kapı gezersin, vatandaşına eğitimde, sağlıkta, gelişmede, özgürlükte, hukukta adalette ve dış politikada daha iyi bir vizyon, daha iyi bir proje sunarsın. Sandıkta daha önce vatandaşın süpürdüğü gibi, bangır bangır AK Partiyi de süpürürsün."
Müzezzinoğlu, gençlerin gelecekleriyle oynanmaması gerektiğni vurguladı.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...