Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan, 'Esad yaptığı katliamın bedelini ödeyecektir'

/ Kaynak: İHA
Başbakan Erdoğan, 'Esad yaptığı katliamın bedelini ödeyecektir'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kuzey Afrika gezisinin ikinci durağı olan Cezayir'de bulunan Erdoğan, "Esad'ın, yaptığı katliamın bedelini er veya geç ödeyeceğini" söyledi.

Başbakan Erdoğan, Cezayir'deki temasları kapsamında Cezayir Meclisi'nde milletvekillerine hitap etti. nbsp;Türkiye'nin, Suriye halkının demokratik rejime geçme yönünde verdiği mücadeleye, gerek ikili planda gerek uluslararası düzeydeki desteğini sürdürdüğünü ve sürdüreceğini belirten Erdoğan, "Suriye'deki şiddetin bir an önce durması ve halkın meşru taleplerinin karşılanması konusunda destek vermek, uluslararası toplumun en başta gelen görevidir, sorumluluğudur" şeklinde konuştu. nbsp;Suriye'de 100 bin insanın öldürüldüğüne dikkat çeken Başbakan Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, babasının 30 yıl önce Hama-Humus'ta gerçekleştirdiği katliamları da aştığını vurgulayarak, "Bu iş affedilir bir olay değil. Tabi ki bunun bedelini er veya geç ödeyecektir. Mazlumun ahı yerde kalmaz. Bu muhakkak ödenecektir" ifadelerinde bulundu.
Erdoğan, Cezayir'in de bu yönde Türkiye'yle birlikte mücadele etmesini memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.
İSRAİL-FİLİSTİN ÇÖZÜM SÜRECİ
Türkiye'nin, Filistin'de sürdürülebilir ve adil bir çözüme ulaşılmasını hedefleyen her türlü uluslararası girişimi desteklediğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail, bölgede istikrar ve güvenliğin ancak adil ve kapsamlı bir barışla tesis edilebileceğini artık idrak etmelidir" dedi.
Başbakan Erdoğan, barış sürecinin ileriye taşınabilmesi için bölgenin ve tüm dünyanın İsrail'i bu yönde bir tercih ortaya koyması yönünde zorlaması gerektiğini kaydetti.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...