İzmir'de sosyal medya operasyonu, 24 gözaltı

/ Kaynak: İHA
İzmir'de sosyal medya operasyonu, 24 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İzmir'de Taksim Gezi Parkı eylemleriyle alakalı sosyal medya üzerinden halkı kin ve nefrete teşvik ettikleri iddiasıyla 24 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de Taksim Gezi Parkı eylemleriyle alakalı sosyal medya üzerinden halkı kin ve nefrete teşvik ettikleri iddiasıyla 24 kişi gözaltına alındı. nbsp;İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü tarafından sosyal medya hesaplarının bağlı oldukları IP adresleri tespit edilerek belirlenen 38 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlar sonucu gözaltına alınan 24 kişi hakkında " halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" suçlamasıyla işlem yapılacağı öğrenildi. Gözaltına alınanların emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. Gözaltına alınanların yakınları ise Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi önünde beklemeyi sürdürürken, alınanlar ile ilgili bilgi almak için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin, gözaltıların Cumhuriyet Savcılığı tarafından gelen talimat gereği yapıldığını belirterek " İfadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmalarını umuyoruz. Biz de parti olarak kendilerine avukat yardımı yapıyoruz. Ailelerini bilgilendiriyoruz. Twitter üzerinden eyleme çağırmakla suçlanıyorlar. Umuyoruz bir an önce ailelerine kavuşurlar." dedi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...