Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trafikte mobil EDS dönemi

Trafikte mobil EDS dönemi

GÜNDEM Haberleri

MOBİL elektronik denetleme sistemi ile, trafikte yaşanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi hedefleniyor.

Ülkemizde her yıl trafik kazalarında yaklaşık 4 bin kişinin hayatını kaybetmesi, 250 binden fazla kişinin yaralaması ve maddi kaybın 20 milyar lirayı bulması yetkilileri harekete geçirdi. Büyükşehir Belediyeleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve valilikler, trafik kazalarını enaza indirecek yeni teknolojileri uygulamaya başladı. Bu uygulamalardan en fazla dikkat çekenlerden biri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı İSBAK laboratuarlarında geliştirilen "Akıllı Mobil Elektronik Denetleme Sistemi" oldu. Yüzde yüz yerli üretim olan Mobil EDS, trafikte hareket halinde gezerek 12 trafik ihlalini tespit edecek ve kamerayla görüntüleyip araçlara ceza yazacak. İstanbul sokaklarına çıkan bu araç göreve başladı bile. Bir milyar lirayı bulan bu projede 2014 yılında 11 Mobil EDS aracının İstanbullulara 12 milyar ceza keseceği tahmin ediliyor.MOBİL EDS NEDİR NASIL ÇALIŞIR?
Mobil EDS, EDS teknolojilerinin büyük k'sm'n' fonksiyon olarak üzerinde bulunduran, denetlemeler yapabilen hareketli kameralar ve teknolojilerle donat'lm' #x1E; mobil denetleme arac'd'r. Parklanma ihlallerinden kaynaklanan trafik problemlerinin önlenmesi, emniyet #x1E;eridi, sar' kutu, kav- #x1E;ak güvenlik kontrolü ve a #x1E;'r' h'zdan kaynaklanan kazalar'n önlenerek, yaya ve araçlar'n can ve mal emniyetinin sa #x13;lanmas' amac'yla geli #x1E;tirilmi #x1E;tir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...