Cizre'de elbiseleriyle gömülmüş üç ceset bulundu

/ Kaynak: AA
Cizre'de elbiseleriyle gömülmüş üç ceset bulundu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dicle Nehri'nde boğulan gencin defni için mezarlığın iki ayrı yerinde yapılan kazılarda elbiseleriyle gömülmüş 2 kişinin ardından 1 bebeğe ait de kemikler bulundu.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Dicle Nehri'nde boğulan gencin defni için mezarlığın iki ayrı yerinde yapılan kazılarda elbiseleriyle gömülmüş 2 kişinin, ardından 1 bebeğe ait de kemikler bulundu. nbsp;Aslan ailesinin fertlerinin, nehirde boğulan çocukları İbrahim Aslan'ın (16), defnedilmesi için Asri Mezarlık'ta mezar kazdıkları sırada elbiseleriyle gömülmüş 2 kişiye ait kemikler bulması ve ardından başlatılan soruşturma kapsamında sürdürülen kazılarda bez parçalarına sarılı 1 bebeğe ait kemiklere rastlandı. nbsp;Şırnak Baro Başkanı Nuşirivan Elçi, yaptığı açıklamada, belediye görevlilerinin baroya başvurmasının ardından müracaat ettikleri Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olaya el koyduğunu söyledi. nbsp;Cizre cumhuriyet savcısı ve baroya kayıtlı avukatların incelemeler yaptıklarını anlatan Elçi, şöyle konuştu: nbsp;"Yapılan kazılar daha da derinleştirildi. Birinci mezarda erkek elbisesi ve bir erkeğe ait kemikler tespit edildi. İkinci mezarda da bir bayan elbisesi ve bir bebeğe ait elbise diyebileceğimiz bez parçası ile kemik parçaları bulundu. Daha sonra da mezarın yanında da kazı çalışmaları başlatıldı ancak başka bir kemik parçası veya başka bir şeye ulaşılmadığı için çalışmalar sonlandırıldı. Şu an bir bayana, bir erkeğe ve bir bebeğe ait kemikler ve elbiseler tespit edildi.Tabii ki bu elde edilen kemik ve elbiseler de adli tıp kurumuna incelenmek üzere gönderilecektir." nbsp;Elçi, bu konuda bilgisi, tanıklığı ve talebi olan vatandaşların baroya başvurmaları durumunda kazı çalışmalarının tekrar başlatılması için talepte bulunacaklarını sözlerine ekledi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...