Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Babacan, '''Masum vatandaşları korumak devletin görevi'

/ Kaynak: İHA
Babacan, '''Masum vatandaşları korumak devletin görevi'

Politika Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 'Şiddet söz konusu olduğu zaman devlet halkını korumak için gerekli önlemleri almalıdır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gezi Parkı protestolarının şiddet içermeden gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek,"Şiddet söz konusu olduğu zaman da devlet halkını korumak için gerekli önlemleri almalıdır" dedi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joseph Biden ile birlikte Amerikan Türk Konseyi'nin (ATC) kapanış konuşmasını yaptı. Kapanışta ilk konuşmayı gerçekleştiren ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ilk olarak Türkiye'deki hükümet karşıtı protestolara değinerek, "Burada buluştuğumuz esnada Türkiye'de şiddet dolu protestolar var ve bu hem tüm dünyada hem de Amerika'da endişe oluşturuyor. Ancak açık olarak sunu söylemek lazım bu durumu bunu sadece ve sadece Türkler çözecek" dedi. nbsp;Basın özgürlüğü, gösteri hakkı gibi temel insani haklara da değinen Biden "ABD, bu olayın sonucunu umursamaz bir tutum sergilemiyor. Gelecek Türk halkına ait ve açık demokratik toplumlar daha da büyüyecektir" dedi.
nbsp;Türkiye ve ABD arasındaki öğrenci değişimine de değinen Biden, bunun iki ülkenin daha da yakınlaşması için büyük önem taşıdığını belirtti. Türkiye ile stratejik konular da dahil olmak üzere bir çok konuda bir arada çalıştıklarını belirten Biden, "Ortak savunmaya olan bağlılığımız büyük önem taşımaktadır" dedi.
nbsp;Gezi Parkı olaylarına değinen Biden, "Türk halkı kendi geleceğini kendi yazacak. Ancak bilin ki ABD hem müttefik hem de bir dost olarak, Türkiye Cumhuriyeti 100. yılını kutlarken o geleceği daha güvenli, başarılı ve demokratik olmasını sağlamak için yanınızda hazır olacak. Bu ilişkide bizim amacımız bu. Türkiye bizim için hayati bir müttefik. Türkiye'nin başarılı olması, herkesin iyiliğine olacak" dedi.
nbsp;Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise konuşmasına ABD ile Türkiye ilişkilerinin önemine değinerek başladı. Babacan, "İki ülke dost, ortak ve müttefiktir. Başkan Obama bu ilişkiyi model ortaklık olarak tanımlıyor" dedi.
nbsp;Her iki ülkenin bir çok ortak önceliğinin olduğunu belirten Babacan, bunların arasında Suriye, Irak, Afganistan, Ortadoğu barış sureci, enerji konusu, Rusya ve Cin ile olan ilişkilerin sadece bir kaç tane konu olduğunu ve listenin daha da uzun olduğunu söyledi. Babacan, "Bazen ayni hedefe ulaşırken seçtiğimiz yollar ayrı olsa da yine de sürekli irtibat içindeyiz ve bilgi alışverişinde bulunuyoruz" dedi.
nbsp;Gezi Parkı protestolarına değinen Babacan, "Türkiye'de olanları değerlendirirken dikkatli olmak lazım. Şiddet içermeyen protesto en doğal insani haktır. Ancak şiddet söz konusu olduğu zaman da devlet halkını korumak için gerekli önlemleri almalıdır" dedi.
nbsp;Bununla birlikte Babacan, halkın dinlenmesi gerektiğini ve neden bu gösterilerin olduğunun iyi anlaşılması gerektiğini ifade ederek, "Terörist gruplar, illegal gruplar ve halk arasındaki ayrımın iyi yapılması lazım. Başbakanım Türkiye'nin doğru yolda ilerlediğini gösterecek" dedi.
nbsp;Toplantının sonunda ATC, Babacan'a ekonomide gösterdiği başarıdan ötürü Seçkin Lider Ödülü'nü verdi. Joe Biden'a ise, uluslararası terörle mücadele ve kırk yılı aşkın kamu hizmetinden ötürü, Seçkin Vatandaş Ödülü'nü verdi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...