Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Zello' koduyla sokağa çağırmışlar

'Zello' koduyla sokağa çağırmışlar

GÜNDEM Haberleri

Birbirinden farklı yasadışı 11 örgütün, internet bağlantılı 'Zello' 'bas- konuş' telsiz programıyla grupları sokağa çağırdığı tespit edildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "bas konuş organizasyonu" olarak nitelediği ve organize şiddet eylemlerini yürüten grubun "zello" sistemini kullandığı belirlendi. Sistem üzerinden sokak milislerini yöneten liderlerin televizyon başında ve alanlara hakim noktalarda konuşlandığı tespit edilmiş durumda. Birbirinden farklı yasadışı 11 örgütün, internet üzerinden nasıl organize olduğuna ilişkin yapılan araştırmada internet bağlantılı telefonlar üzerinden kullanılabilen 'Zello' Bas-Konuş telsiz programına ulaşıldı. Zello programı üzerinden kendilerine özel kanal oluşturan grup liderleri, hareketleri yönlendirerek Başbakanlık, Başbakanlık konutu, Başbakan'ın evi, Meclis ve Ak Parti binasına aynı anda farklı gruplarla saldırı başlattı.
Polis telsizi gibi kullanmışlar
Siber Suçlarla Mücadele Polisleri ve Terör Ekiplerinin dinlemeye aldığı sistemde Ankara, İstanbul ve İzmir merkezli üç ana kanal tespit edildi. 'Ankara Direnis', 'İstanbul direniş', ve 'İzmir direniş" bu kanalların en bilinenleri.
KONUŞMALAR KAYITLARA GEÇTİ
-Çayyolu çok sakin ne oluyoruz
-Halk TV'de kameralar arkadaşların zor durumda olduğunu gösteriyor takviye..
-Son durum nedir Kızılay'da
-Görüşmeleri saklı tutun, araya girenleri kanal liderine bildirin o kişiyi çıkarsın
-Frekansa girenler var, deşifre oldu, Zello'dan başka frekansa geçin
-Telefonla konuşmayın
-Zello şifresini yüzyüze grup liderlerine ulaştırın o sizi bilgilendirir
-Ankara genelinde son durum nasıl
-Hava açık (polis pasif durumda) hava kapalı (polis aktif zorlanıyoruz)
-Halk TV'yi arayın Tunalı'ya kamera göndersin
-Liseliler okuldan çıkıyor
-Ziya Gökalp'te panzere karşı barikat
-Güvenpark'ta durumlar nasıl

(Star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...