İnşaat sektöründe istihdam yüzde 1 azaldı

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
İnşaat sektöründe istihdam yüzde 1 azaldı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat İstihdam Endeksi 2013 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,0 oranında azaldı.

1. Çeyrek İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri'ne göre inşaat sektöründe istihdam yüzde 1,0 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat İstihdam Endeksi 2013 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,0 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat İstihdam Endeksi ise; bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,8 oranında azaldı. İnşaat Çalışılan Saat Endeksi 2013 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,2 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Çalışılan Saat Endeksi ise; bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,4 oranında azaldı. İnşaat Brüt Ücret-Maaş Endeksi 2013 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,0 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Brüt Ücret - Maaş Endeksi ise; bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,4 oranında arttı.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...