Google Play, AppStore'u geçmek üzere

Google Play, AppStore'u geçmek üzere

TEKNOLOJİ Haberleri

Google Play, 900 milyon Android cihaz sayesinde bu ayın sonuna kadar mobil uygulama indirme yarışında AppStore'u geçmiş olacak.

Apple, AppStore'da indirilen uygulama sayısının 50 milyara ulaştığını, Google da Google Play'de bu sayının 48 milyarı geride bıraktığını duyurdu. App Brain sitesinde yer alan bilgiye göre, Google Play'deki uygulama sayısı Haziran'da 700 bine ulaşırken Mayıs ayında Android kullanıcıları 2,5 milyar uygulama indirdi. Apple, geçtiğimiz ay 2008'den bu yana yeniden yüklenen ve güncellenen uygulamalar sayılmaksızın 50 milyar uygulama indirildiğini duyururken, Mayıs'ta indirilen uygulama miktarının 2 milyar olduğunu açıkladı. ZDNet'e konuşan Asymco araştırma şirketinen mobil piyasa analisti Horace Dediu, 'Google Play'in Haziran'da App Store yüklemeleriyle aynı sayıya ulaşacağını öngördüklerini' söyledi. Daha fazla uygulama yüklenmesi, Android cihazların sayısının fazla olmasından kaynaklanıyor; çünkü IOS kullanıcıları Android kullanıcılarına oranla cihaz başına daha çok uygulama yüklüyor. Dediu'ya göre, aktivasyon sırasında bir IOS cihazında 83 uygulama varken, bir Android cihazında bu sayı 53.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...