Borsa Geziden çabuk döndü

- Güncelleme:
Borsa Geziden çabuk döndü

Ekonomi Haberleri

Eylemler nedeniyle bir günde 63 milyar lira değer kaybeden borsa geziden çabuk döndü, tepki alımları ve Arınç'ın açıklamalarıyla kayıplarının yarısını alındı.

Eylemler sebebiyle bir günde 63 milyar lira değer kaybeden borsa, tepki alımları ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarıyla kayıplarının yarısını geri aldı. Gezi Parkı eylemleri sebebiyle borsadan kaçan yatırımcılar piyasaya hızlı döndü. Pazartesi günü özellikle eylemlerden tedirgin olan yabancı yatırımcının borsadan çıkmasıyla büyük çöküş yaşayan BIST'te kayıplar yüzde 10'u aşmıştı. Geçtiğimiz cuma günü piyasa değeri 614 milyar TL olan BIST'in değeri de yaklaşık 63 milyar TL erimişti. Dün ortalığın yatışmaya başlaması ve tepki alımlarıyla güne yükselişle başlayan borsa ilk seansı yüzde 3.50 artışla kapattı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarıyla moral bulan borsanın yükselişi ikinci seansta daha da ivme kazandı. Kayıplarının yarısını geri alan borsa günü yüzde 4.87 artışla 80.733 seviyesinden kapattı. Sert düşüş sonrası tepki alımlarıyla borsanın yükselişe geçtiğini, Arınç'ın konuşmasının da piyasa olumlu yansıdığını belirten uzmanlar, olumlu havanın devam etmesi için itidalli tutumun devam etmesi gerektiğini belirtti. Olayların sürmesi durumunda borsada dalgalanmanın süreceği konusunda uyaran uzmanlar, daha uzun vadeli toparlanma için Başbakan Erdoğan'dan da atmosferi yumuşatacak açıklama bekliyor. nbsp;
Öte yandan dolar serbest piyasada güne 1.8840 TL'den başladı. Dün 1.90 TL ile 17 ayın rekorunu kıran dolar Başbakan Yardımcısı Arınç'ın konuşmasının ardından 1.87 TL'ye kadar geriledi. Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi güne yüzde 6.46 seviyesinden başladıktan sonra bu seviyeden gelen alımların etkisi ile yüzde 5.91 seviyesine kadar geriledi. Faiz 6 seviyelerinden dengelendi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...