Sabiha Gökçen Havalimanı rekora doymuyor

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Sabiha Gökçen Havalimanı rekora doymuyor

Ekonomi Haberleri  / İHA

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, bu yılın ilk 5 ayında yolcu sayısını yüzde 17 artırarak yaklaşık 6.4 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, bu yılın ilk 5 ayında yolcu sayısını geçen yıla göre yüzde 17 artırarak yaklaşık 6.4 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 19'luk yolcu artışıyla 1 milyon 535 bin yolcuya ev sahipliği yaptı. Havalimanından bu yılın ilk 5 ayında geçen yolcu sayısı ise yine geçen yılın ilk 5 ayına oranla yüzde 17 artarak 6 milyon 395 bin oldu. Öte yandan Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin (ACI Europe) Nisan ayı istatistiklerine göre Avrupa'daki havalimanları arasında yapılan değerlendirme sonucunda İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, yüzde 16.1'lik yolcu artışı elde ederek yıllık yolcu trafiği 10-25 milyon arasında değişen havalimanları arasında Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı oldu. Sabiha Gökçen'i yüzde 13.3'lük yolcu artışıyla St. Petersburg Havalimanı izledi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı geçtiğimiz yıl yaklaşık 14.9 milyon yolcuya ev sahipliği yapmıştı.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi olan İSG'nin CEO'su Gökhan Buğday, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "2009 yılında açtığımız yeni terminalimizle birlikte, her yıl yolcu sayımızı artırarak yolumuza devam ediyoruz. Farklı, yenilikçi ve teknolojik yapısıyla Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı bugün 90 dış, 33 iç olmak üzere toplam 123 uçuş noktası ve 2012 yılsonu itibariyle yaklaşık 15 milyon yıllık yolcu sayısı ile dünyanın en hızlı büyüyen havalimanları arasında yerini almış bulunuyor. Yılın ilk 5 ayında yolcu sayımız geçen yıla göre yüzde 17 arttı. Öte yandan ACI Europe tarafından hazırlanan Nisan ayı verilerine göre, 10-25 milyon yolcuya hizmet veren havalimanları kategorisinde Avrupa'nın en hızlı büyüyeni olduk. Kazandığımız başarılar, gelecek dönemler için bizi daha çok umutlandırıyor ve motivasyonumuzu artırıyor. Her geçen gün yolcularımızın havalimanımıza yönelik tercihi katlanarak artıyor. Bu enerjiyle, misafirlerimize zamanında kalkış performansı, terminal içinde operasyonel rahatlık ve havalimanına kolay ulaşım imkanı sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...