Avrupa'da sel bilançosu artıyor, 11 ölü

/ Kaynak: İHA
Avrupa'da sel bilançosu artıyor, 11 ölü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Orta Avrupa'yı vuran sel felaketinde ölü sayısı 11'e yükseldi.

Orta Avrupa'yı vuran sel felaketinde ölü sayısı 11'e yükseldi. Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da belediye, nehirlerdeki su seviyesinin yükselmeye devam etmesi nedeniyle önlem alıyor. Özellikle başkentin güney ve kuzeyinde, yerleşim alanlarını da içine alan birçok bölge sular altında kaldı. Prag'dan geçen Vltava Nehri'nin kenarına metal bentler yerleştirilerek şehrin tarihi alanları su baskınlarından korunmaya çalışılıyor. nbsp;Vltava Nehri'ndeki su seviyesinin bugün en yüksek noktasına çıkmasının beklendiğini belirten yetkililer, her türlü ihtimale karşı su baskını tehlikesi olan yerlerde halkın güvenli alanlara tahliye edildiğini söyledi. nbsp;Prag'ın kuzeyindeki Neratoviçe'deki bir kimya fabrikası, tesisteki tehlikeli maddelerin güvenli bölgelere taşındığını açıklayarak, üretime bir süre ara verildiğini bildirdi. Otomobil üreticisi Volkswagen de, Zwickau'daki fabrikasını geçici olarak kapattığını duyurdu. nbsp;Yetkililer, Prag'ın bazı bölgelerinde metro sisteminin bugün de kapalı olduğunu belirterek, metronun günlerce açılamayabileceğini söyledi. Başkentte yaklaşık 60 ana ve tali yolun trafiğe kapalı olduğunu belirten yetkililer, bazı demiryolu hatlarının da ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi.
nbsp;Meteoroloji uzmanları, yağışların etkisini kaybetmekle birlikte yer yer devam edeceğini bildirdi. Uzmanlar sağanak yağışların önümüzdeki günlerde Almanya, Slovakya ve Macaristan'da etkili olmasının beklendiğini ifade etti.
nbsp;Almanya'da, Saksonya ve Bavyera eyaletlerinin çeşitli bölgelerinde 10 bin kişi evlerinden tahliye edildi. Hafta sonundan bu yana Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Polonya ve Almanya'da aşırı yağışların neden olduğu sellerde ölü sayısı 11'e yükseldi. Sözkonusu ülkelerde özellikle nehirlerin taşması sonucu su baskınları yaşandı.
Alman yetkililer, Ren Nehri'nde su seviyesinin arttığını belirterek, muhtemelen nehir üzerindeki gemi trafiğine bir süre daha ara verileceğini söyledi.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...