CHP paranın üstüne yatmış

CHP paranın üstüne yatmış

Politika Haberleri

Yargıtay, seçimde izinsiz kullanılan 'Kılıçdaroğlu CHP Marşı' ve 'Uykuları Haram Etti Kılıçdaroğlu' şarkıları için verilen 30 bin TL tazminat cezasını onadı.

Yargıtay, CHP'nin seçimde kullandığı "Kılıçdaroğlu CHP Marşı" ve "Uykuları Haram Etti Kılıçdaroğlu" şarkıları için verilen 30 bin TL manevi tazminat cezasını onadı. CHP İstanbul İl Yönetimi, Kılıçdaroğlu'nun aday olduğu 2009 yerel seçiminde Mehmet Cem Aksu takma adını kullanan Mehmet Hasaligil'in Ülkem ve Birlik Marşları'nı seçim şarkısı olarak kullanmak üzere sözlü olarak anlaştı. Marşların sahibi Hasaligil, Ülkem marşını "Uykuları Haram Etti Kılıçdaroğlu", Birlik marşını ise "Kılıçdaroğlu CHP Marşı" olarak besteleyip il başkanlığına sundu. Ancak Partililer bestelerin kullanılmayacağını belirterek Hasaligil'le sözleşme imzalamadı. Buna rağmen her iki eseri de Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasında kullandı. İzinsiz kullanım nedeniyle açılan dava üzerine Ankara 2. Fikri ve Sınaî Haklar Mahkemesi, CHP'yi 30 bin TL maddi ve manevi tazminata çarptırdı. Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, kararı onadı. (Star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...