Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kusayr kasabasında katliam korkusu

/ Kaynak: AA
Kusayr kasabasında katliam korkusu

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de Esed yönetiminin ele geçirdiği Humus'a bağlı Kusayr kasabasında katliam endişesi yaşanıyor

Esed rejimine bağlı güçler, Suriye'nin Humus'a bağlı Kusayr kasabasının merkezini ele geçirdi. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından yapılan açıklamada, nbsp; Kusayr'a dün geceden bu yana yoğun hava ve kara saldırısı düzenlendiği, ÖSO birliklerinin, sivillerin daha fazla zarar görmemesi için şehir merkezinden çekildiği belirtildi. Açıklamada, hedef gözetmeksizin sürdürülen bombardıman sebebiyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği, binden fazla kişinin yaralandığı ve birçok binanın çöktüğü ifade edildi.
Katliam endişesi
SRGC, kent merkezini ele geçiren Esed güçleri ve Hizbullah milislerinin sivil ya da asker gözetmeksizin katliam yapabileceğinden ve yaralıların yanı sıra şehirdek sivillerin hayatından endişe edildiğini duyurdu. Merkezi Cenevre'de bulunan Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC)'den yapılan yazılı açıklamada, Kusayr'daki sivil nüfusun can güvenliğinin olmadığı, saldırılarda yaralananların acilen bölgeden çıkartılması gerektiği kaydedildi. Esed güçleri ve Hizbullah militanlarının 18 Mayıs'da Kusayr kasabasına yönelik başlattığı operasyona muhalifler direnişle karşılık vermiş, çıkan çatışmalarda çok sayıda Hizbullah militanı ve muhalif savaşçı hayatını kaybetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...