Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

iPhone kalp krizinden önce uyaracak

iPhone kalp krizinden önce uyaracak

TEKNOLOJİ Haberleri

Geliştirme aşamasındaki yeni bir iPhone uygulaması, enfarktüs riskinin farkına varıp, çektiği EKG sonuçlarını hastaneye hızlı şekilde gönderiyor.

Söz konusu iPhone uygulaması, özellikle ST- yükselmeli akut miyokard enfarktüsü (STEMI) adıyla bilinen ve teşhisi oldukça zor olan bu kalp krizi türünü erken teşhis etmeyi amaçlıyor. Bu enfarktüs diğer kalp rahatsızlıklarının aksine EKG çekildiğinde hemen teşhis edilemiyor. Ancak deneysel aşamadaki bu iPhone uygulamasıyla, acil servis elemanları, EKG çekip sonuçları hastaneye en hızlı şekilde gönderiyor. Uygulama, EKG sonuçlarını dört saniye içinde hastaneye gönderebiliyor. Elektronik posta ile gönderilen sonuçlar ise 38 ila 114 saniye içinde hastaneye ulaşıyor. Bu saniye farkı, kalp krizi geçirenler için hayati önem taşıyor. Uygulama Charlottesville'deki Virginia Üniversitesi profesörlerinden David Burt ile öğrencileri tarafından geliştirildi. Burt, bu uygulama ile hastaların hayatlarının kurtarılma şansının yüksek olmasını umuyor. nbsp;Uygulamadan gelen EKG sonuçları doğrultusunda doktorlar, acil servise gelecek hastaya daha hazırlıklı olabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...