Avukatlar eylem yaptı, Çağlayan karıştı

/ Kaynak: İHA
Avukatlar eylem yaptı, Çağlayan karıştı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Çağlayan'daki Adalet Sarayı yine avukatların Gezi Parkı protestosuna sahne oldu. Oturma eylemi yapan gruba özel güvenlik ile çevik kuvvet müdahale etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı bugün yine, avukatların Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara ilişkin protestosuna sahne oldu. Adliye önünde oturma eylemi yapan bir gruba ise özel güvenlik ile çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Adliyenin C Kapısı girişinde, adaleti temsil eden "Themis" heykellerinin bulunduğu alanda toplanan yüzlerce avukat, burada Taksim Gezi Parkı gösterilerinde polisin müdahalesini ve yaşananları protesto etti. nbsp;"Direne direne kazanacağız" ve "Her yer Taksim her yer direniş" şeklinde sloganlar atan avukatlar, bir süre alkışlı eylemde de bulundu. Avukatlara, adliyenin katlarındaki balkonlarda ve çeşitli yerlerde toplanan vatandaşlarla, adliye personelinin de alkışlarla destek verdiği görüldü. nbsp;Eylem yerinde avukatların çevresi hilal şeklinde özel güvenlik görevlileri tarafından örüldü. Güvenlik görevlileri kol kola girerek avukatların etrafından bekledi. Adliye polisi ise avukatlara yaklaşmayarak biraz daha geride bekledi. 15 dakika süren eylemin ardından avukatlar sloganlar atarak adliyeden ayrıldı.
ADLİYE ÖNÜNDEKİ EYLEME ÖZEL GÜVENLİKTEN MÜDAHALE
nbsp;Öte yandan, Halk Cephesi adlı grup üyesi 10 kişilik grup adliyenin C kapısı önünde oturma eylemi yaptı. Pankart açan gruba özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Özel güvenlik görevlilerinin pankartı almak istemesinin ardından, grup ile güvenlik arasında arbede yaşandı. Daha sonra gruba çevik kuvvet kalkanlarla müdahale etti.
##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...