Kusayr'da 17 günlük bilanço, 270 ölü, 2400 yaralı

/ Kaynak: AA
Kusayr'da 17 günlük bilanço, 270 ölü, 2400 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Esad'e bağlı güçler ile Hizbullah milislerinin 17 günden bu yana Humus'un Kusayr ilçesine düzenlediği operasyonlarda 270 kişinin öldüğü bildirildi.

Esad'e bağlı güçler ile Hizbullah milislerinin 17 günden bu yana Humus'un Kusayr ilçesine düzenlediği operasyonlarda 270 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejim güçleri ile Hizbullah militanlarının Kusayr'a 17 günden beri ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılarda, 110'u silahlı muhalif 270 kişinin yaşamını yitirdiğini, yaralıların sayısının ise 2 bin 400'ü geçtiğini belirtti. SNHR, ilçedeki sahra hastanelerinde tıbbi malzemelerin bulunmadığını ve bazı yaralıların bu nedenle hayatını kaybettiğini dile getirdi. İlçe dışına çıkartılmak istenen yaralıların Hizbullah keskin nişancılarınca engellendiğini vurgulayan SNHR, rejim güçlerinin yardım yapılmasına izin vermediğini, Kusayr'da insanlık dramı yaşandığını kaydetti. Kusayr halkının su sıkıntısı çektiğine dikkati çeken SNHR, rejim güçlerine ait savaş uçaklarının ilçedeki sahra hastanesini bombaladığını vurguladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...