Emniyet, 'Gözaltındaki eylemci sayısı 120'

/ Kaynak: AA
Emniyet, 'Gözaltındaki eylemci sayısı 120'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Gezi Parkı'ndaki olaylar sonrasında İstanbul'da 60, Ankara'da 20, İzmir'de 24 ve Mersin'de 16 kişi olmak üzere ülke genelinde 120 kişi gözaltına alındı.

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar sonrasında İstanbul'da 60, Ankara'da 20, İzmir'de 24 ve Mersin'de 16 kişi olmak üzere ülke genelinde toplam 120 kişi gözaltına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yazılı açıklamasında, olaylar sonrasında bazı basın yayın organlarında çok sayıda vatandaşın halen gözaltında bulunduğu yönünde çıkan haberler üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Meydana gelen olaylarla ilgili soruşturma sürecinin devam etmesi nedeniyle kesin sayının her an değiştiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Türkiye genelinde bugün itibarıyla İstanbul'da 60, Ankara'da 20, İzmir'de 24 ve Mersin'de 16 kişi olmak üzere toplam 120 kişi gözaltında bulunmaktadır. İzmir ilinde gözaltına alınan 24 şahıs hakkında "suç işlemeye ve kanunlara uymamaya alenen tahrik" suçlarından, diğerleri hakkında ise ilgili kanunlara muhalefetten adli işlem yapılmaktadır."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...