Obama'ya kadın güvenlik baş danışmanı

/ Kaynak: CHA
Obama'ya kadın güvenlik baş danışmanı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Obama'nın, Ulusal Güvenlik Danışmanlığına BM Daimi Temsilcisi Susan Rice'ı getireceği açıklandı. Rice'ın koltuğuna ise Samantha Power oturacak.

Bir ABD'li yetkili, "Başkan, Ulusal Güvenlik Konseyi'nde bir konuşma yaparak Ulusal Güvenlik Danışmanı Tom Donilon'ın dört yılın ardından temmuz başında bu görevi bırakacağını ve yerine Susan Rice'ın geleceğini açıklayacak" dedi. Rice'ın bu görevi temmuz ayından itibaren yürüteceği belirtildi. Bu atama Rice'ın son zamanlarda kötüye giden kariyerinde önemli bir adım. Zira kısa bir süre önce de adı dışişleri bakanlığı için gündeme gelen Rice, 11 Eylül 2012'deki Bingazi Konsolosluğu saldırılarının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu. BM Daimi Temsilciliği'ne gelecek Power ise önemli bir soykırım uzmanı olarak tanınıyor.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...