İngilizlerin yarısı AB'den ayrılmak istiyor

/ Kaynak: AA
İngilizlerin yarısı AB'den ayrılmak istiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'de yapılan bir anket, halkın yüzde 51'inin, ülkenin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinden ayrılması gerektiğini düşündüğünü ortaya koydu.

Sky haber kanalının Survation adlı kamuoyu araştırma şirketine nbsp;İngiltere'de yapılacak olası bir AB üyeliği referandumuna ilişkin yaptırdığı nbsp;anketin sonucuna göre, katılanların yüzde 51'i ülkenin AB'den ayrılmasını nbsp;isterken, yüzde 49, üyeliğin devam etmesi gerektiğini söyledi. nbsp;Referandum yapıldığında fikrini değiştirmeyecek olanların oranı yüzde nbsp;51 çıkarken, ankete katılanların çoğunun endişesinin AB ülkelerinden İngiltere'ye nbsp;gelen göçmen sayısı olduğu görüldü. Anket ayrıca, İngilizlerin AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, nbsp;AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, AB Dış İlişklier ve Güvenlik Politikası nbsp;Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton gibi AB yetkililerini çok iyi tanımadıklarını nbsp;ortaya koydu. İngiltere 1973'ten bu yana AB üyesi. İngiltere'nin Muhafazakar Partili nbsp;Başbakanı David Cameron 2015'teki genel seçimi azanması halinde, AB ile ülkesi nbsp;arasındaki ilişkileri yeniden düzenleyeceğini ve buna göre gerekirse ülkesinin AB nbsp;üyeliğini referanduma götüreceğini söylüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...