Trabzonspor'da hedef, Real Madrid ve Barcelona ile final oynamak

/ Kaynak: AA
Trabzonspor'da hedef, Real Madrid ve Barcelona ile final oynamak

SPOR Haberleri  / AA

Trabzonspor ile prensipte anlaşan teknik direktör Akçay, 'En büyük idealim, Real Madrid ve Barcelona ile final oynamak ve oradan galip çıkmaktır'

Trabzonspor ile prensipte anlaşan teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, "En büyük idealim, bir Türk antrenör olarak Barnebeu ve Nou Camp'ta bir Real Madrid ve Barcelona ile final oynamak ve oradan galip çıkmaktır" dedi. nbsp;Akçay, yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıl önce Trabzonspor altyapısında göreve başladığını, ardından başka kulüplerde görev yaptıktan sonra bugünlere geldiğini belirterek, "Antrenörlük serüvenimizde inişli çıkışlı, rüzgarı güneşi olan bir süreçten buraya geldik ama bu, ideallerimizi noktaladığımız anlamına gelmez. İnsanın ideali bittiğinde bir çöpe dönüşür. En büyük idealim, bir Türk antrenör olarak Barnebeu ve Nou Camp'ta bir Real Madrid ve Barcelona ile final oynamak ve oradan galip çıkmaktır" diye konuştu. nbsp;Bu hedef doğrultusunda çalıştığını ifade eden Akçay, "Bu bir idealdir, benim yaşam kaynağımdır. Beni yaşatan değerlerden en büyüğü mesleki açıdan bu. Bu ideali gerçekleştirme konusunda Tanrı'nın da yardımını istiyorum. Başarabilirim diye genlerimdeki enerji ve hücrelerimin son zerresine kadar da bunu istiyorum. Bu yörenin insanının yapısında savaşmak, mücadele etmek, direnç göstermek var. Horonda söylenir 'dik oyna' diye. Biz de öyle yapacağız. Onun gibi dik durarak mücadelemi sürdüreceğim. Bunun için ömrüm yetmeyebilir ama umrumda bile değil" ifadelerini kullandı.
Akçay, takımın hedeflerine yönelik şunları söyledi: nbsp;"Kısa vadede bu takımın sahada dik duruşunu sağlayacağız. Bizim için şu anda en önemli şey bu. Toplumumuzun 10 ile 35 yaş arasında çok agresif bir taraftarı var. Bu taraftar koşulsuz şartsız mantık öne gelmeden, mantıkça düşünmeden takımın şampiyon olmasını istiyor. Şampiyon olmaya yönelik bir açlıkla karşı karşıyayız. Bunları yok sayamayız. Böyle bir enerjiyi dışarda bırakarak onların o beklentilerini yok saymadan ama onları da incitmeden, onların aidiyet duygularını yüksek, o enerjilerini her zaman güçlü tutarak bir yol haritası çiziyoruz. Kısa vadede bu takımın sahada bir dik duruşunu sağlayacağız. 1461 Trabzon'un pilot takım hüviyetinin sürdürülmesine karar verilmiş olması önemli. Buradan kırmızı bir kabloyla altyapı 1461 ve profesyonel takıma geçişi sağlayıcı bir düzenin kurulması bizim istediğimiz, benimsediğimiz düzen."
nbsp;Kulübün ekonomisinin bu uygulamalarda her zaman kulaklarının bir tarafında hazır bekleyeceğini ifade eden Akçay, "Bu ekonomiyle doğru işler yapma konusunda kısa, orta ve uzun vadede benimsediğimiz stratejiler var. Oyun olarak dik duracağız, sonra bunu lokal, sonra Avrupa şampiyonluklarına ulaşmada, nasıl etap etap gideceğimiz konusunda atılacak adımları sıralayacağız. Çok zor şeyler mi söylüyorum, inanın çok zor değil" dedi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...