Erdoğan'a, 'Fahri Doktora Ünvanı'

Erdoğan'a, 'Fahri Doktora Ünvanı'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'insanlığa katkılarından dolayı' Cezayir Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "insanlığa katkılarından dolayı" Cezayir Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. nbsp;Afrika temaslarının duraklarından biri Cezayir'deki ikinci gününde Başbakan Erdoğan'a, Cezayir Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Başbakan'a unvanın verildiğini açıklamasının ardından cübbesini de sunan Cezayir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahir Haccar yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın ülkelerine ve üniversitelerine ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Haccar, "İnsani ve sosyal ilimler ile insanlığa katkısı" dolayısıyla Erdoğan'a fahri doktora unvanı verdiklerini açıkladı. Başbakan, iki ülke eğitim kurumlarının iş birliği içerisinde olmasını temenni ettiğini dile getirerek, "Bu konuda bizler üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Cezayirli gençler bizim ülkemize, bizim gençlerimiz de buraya gelsin" dedi. Arapça konusunda Türkiye'nin ciddi bir açığı olduğunu belirten Erdoğan, "80'i aşkın ilahiyat fakültemiz var. Grameri hallediyorlar ama Arapçayı konuşma konusunda zayıflık var. Biz bunu Cezayir gibi Mısır gibi Ürdün gibi ülkelerle gidermenin gayreti içerisindeyiz" dedi. Öte yandan, Cezayir Üniversitesi'ndeki fahri doktora töreninden sonra üniversitede eğitim gören ve yine burada Türkçe eğitimi alan Emine Sadi isimli Cezayirli bir kız öğrenci, 'Ben Seni Sevduğumi' türküsünün sözlerini okudu. Bunun üzerime çok memnun olduğu gözlenen Erdoğan, Emine'yi tebrik ederek, "Bu tabii şiir olmasının ötesinde aynı zamanda beni kendi memleketime, Karadeniz'e de götürdü" dedi. Başbakanın "Bir de enstrüman olsaydı" şeklindeki sözleri üzerine Emine Sadi, daha sonra Türk gazetecilerin ricasını kırmayarak, türküyü kameralar karşısında bir de makamıyla beraber okudu. Emine'nin okuduğu şarkının ilk iki dörtlüğü şöyle:
Ben seni sevdiğimi de
Dünyalara bildirdim
İndirdin kaşlarını
Babanı mı öldürdüm
İndereye dereye de nbsp;
Al dereden taşları
Geçti bizden sevdalık
Al cebimden saçları
Bu arada Erdoğan, Tosyalı Holding'in Cezayir'in Oran kentinde yaptırdığı demir çelik tesisinin açılış törenine katıldı. Erdoğan, konuşması sırasında Cezayir türküsünün sözlerini okurken, tercümanlardan da sözleri doğru çevirmeleri için uyarıda bulundu. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Erdoğan ve Selal'e İstanbul ve Cezayir'i tasvir eden resim hediye etti. Başbakan Erdoğan'ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Başbakan Erdoğan ve Cezayir Başbakanı Selal daha sonra başlarına baret takarak ve yelek giyerek tesislerde incelemede bulundu. İki başbakan üretilmiş demirlerin üzerine Türk ve Cezayir bayraklarını astı. Tosyalı Holding tarafından Cezayir'de kurulan demir çelik tesisleri 750 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirildi. Erdoğan, Cezayir'deki temaslarını tamamlayarak, Tunus'a hareket etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...