İsrail'in gizli üssü deşifre oldu

İsrail'in gizli üssü deşifre oldu

DÜNYA Haberleri

Amerikan hükümeti, İsrail'de yapılması planlanan 'çok gizli ' bir füze üssü ile ilgili son derece gizli bilgileri internetten kazara yayınladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, ABD İsrail ortaklığıyla İsrail'de yapılması planlanan 'Yeni Balistik Füze Savunma Sistemi Arrow 3', normal 'ihale prosedürünü' uygulayınca skandal patlak verdi. 25 milyon dolarlık projenin ihale dökümü tüm ayrıntlılarıyla intertte yayımlandı. İnternette yayımlanan dokümanlarda gizli olması gereken projenin nerede yapılacağı, ne kadar yapılacağı ve tüm teknik ayrıntıları yer aldı.
İsrail için kritik önemde
İsrailli bir yetkili skandalın İsrail'in güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, "İsrail'in düşmanları İsrail'e saldırmak istediklerinde bu onlar için iyi bir rehber olacak. Böylece nereye ve nasıl saldırmaları gerekeceğini öğrenmiş oldular" diye konuştu. İsrailli yetkili, projenin yerinin açıklanması sonrası bu üssün başka bir yere taşınması konusunda ise açıklama yapmaktan kaçındı.
Nükleer saldırıya karşı yapılıyordu
Bu proje İsrail tarafından oldukça önemli bir plan olarak görülüyordu. İsrail askeri uzmanları ülkelerinin karşılaşabileceği 'nükleer tehdit karşısında bu tesise ihtiyaçları olacağını' dile getiriyorlardı. 1998'den bu yana ABD, İsrail Ordusu için 500 milyon dolar civarında askeri üsler yaptı. Bu yeni üssün nerede yapılacağı konusundaki bilginin açığa çıkması ise İsrail'i çok zor durumda bıraktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...