Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Savunmada yeni slogan: ‘İstiklal ve istikbalimiz için...’

Düzenleyen:
Savunmada yeni slogan: ‘İstiklal ve  istikbalimiz  için...’

GÜNDEM Haberleri

Türkiye savunma sanayiinde yeni bir sloganla faaliyetlerini arttıracak. Savunma Sanayi Müsteşarlığı 15 Temmuz sonrası gelişmeleri de dikkate alarak “İstiklal ve istikbalimiz için” sloganını yeni hedef olarak belirledi.

Buket Güven ANKARA - Avusturya Parlamentosu kasım ayında Türkiye’ye askerî teçhizat ve malzeme ihracatının engellenmesini talep eden önergeyi kabul etmişti. Alman silah üreticisi Heckler&Koch’un da Türkiye’ye silah satmama konusunda bir karar aldığı ileri sürülmüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Batı ülkelerinden Türkiye’ye yönelik silah ambargosunun ‘yerli silah üretimi’ için hırs kazandırdığını belirtmişti. Cumhurbaşkanı Batı’dan gelen ambargo açıklamaları için “Kötü komşu adamı hacet sahibi yapar” atasözünü hatırlatarak “Geçmişte uçak, araba, motor fabrikalarını kapatıp hazır ürün alma tuzağına bir daha kesinlikle düşmemeliyiz” demişti. Ülkenin 15 Temmuz’da yaşadıkları ve Batılı ülkelerin Türkiye’ye karşı tavrı yerli savunma sanayiinde önemli adımları da beraberinde getirecek. Savunma Sanayi Müsteşarlığının belirlediği “İstiklal ve istikbalimiz için”  sloganının iki noktayı hatırlattığı belirtildi. Slogandaki ‘istiklal’ ifadesinin 15 Temmuz’daki darbe girişimine karşı mücadeleyi, ‘istikbal’ ifadesinin de Batılı ülkelerden gelen ambargo kararına karşı olduğunun altı çizildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...