Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karyoladan kamyon yaptılar

Karyoladan kamyon yaptılar

YAŞAM Haberleri

17 yaşındaki ikizler Ali Can ve Ercan Öztürk, demir karyola, inşaat demiri, kalorifer, su borusu gibi parçalarla 'Yarasa67' adını verdikleri kamyon tasarladı.

Amerikalı Wright Kardeşler, bisiklet yapmakla işe başlayıp, dünyanın ilk motorlu uçağını yapmışlardı. Zonguldaklı iki liseli kardeş de 500 liraya "toplama" kamyon yaptı. 17 yaşındaki ikizler Ali Can ve Ercan Öztürk, evlerinde ve çevrelerindeki komşularından buldukları demir karyola, inşaat demiri, kalorifer, su borusu gibi parçalarla "Yarasa67" adını verdikleri kamyon tasarladı. Araca motosiklet motoru takan kardeşler, 5 litre benzinle 2 km uzaklıktaki okullarına bir ay gidip geliyor. 500 lira masraf yaptıklarını belirten Ali Can Öztürk, "4 kişinin binebileceği kamyon 400 kilogram yük taşabiliyor" dedi ve fırsat verildiğini daha iyilerini yapabileceklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...