Onun hastalığı 25 milyonda bir görülüyor

Düzenleyen:
Onun hastalığı  25 milyonda bir görülüyor

SAĞLIK Haberleri

Dünyada 25 milyonda bir görülen ‘Moyamoya’ hastalığına yakalanan Mersinli 13 yaşındaki Rümeysa Cüce’nin yardım çığlığı Sağlık Bakanlığını harekete geçirdi.

Rümeysa’nın 150 bin lirayı bulan tedavisi, Bakan Recep Akdağ’ın talimatıyla ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. 2 çocuklu Adem-Nuran Cüce çiftinin kızları 7’nci sınıf öğrencisi Rümeysa’nın hastalığı 2015 yılında ortaya çıktı. Naylon baraka bir evde yaşayan çift, imkansızlıklara rağmen hastane hastane dolaştı. Tutukluk, yürüme zorluğu, unutkanlık ve algı yetersizliği rahatsızlıkları görülen 13 yaşındaki Rümeysa’ya 25 milyonda bir görülen ‘Moyamoya’ teşhisi konuldu.Türkiye’de sadece 4 kişide görülen bu hastalığın tedavisi için yardım isteyen ailenin imdadına Sağlık Bakanlığı yetişti. Akdağ’ın talimatıyla Rümeysa, Ankara Numune Hastanesi’nde tedavi altına alınacak. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...