Adı bilinmeyen 7 bin hastalık var

Düzenleyen:
Adı bilinmeyen 7 bin hastalık var

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’de her 16 kişiden birisinde nadir hastalıkların görüldüğünü söyleyen İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Doluca, bu hastalıklardan etkilenenlerinin yarısının çocuklar olduğunu ve geç teşhis konulması ya da tedavi yönteminin olmamasından dolayı bu çocukların üçte birinin 5 yaşına gelemeden hayatını kaybettiğini söyledi.

Türkiye’de nadir hastalıklardan etkilenen 5 milyon kişinin olduğunun tahmin edildiğini, anlatan Yrd. Doç. Dr. Doluca, “Bu hastalar doktor doktor gezerek en az 7 yılda teşhis alabiliyorlar. Nadir hastalıklarla ilgili hem halkı hem de doktorları bilgilendirmek için ‘Nadir Hastalık Farkındalık Platformu’nu kurduk. Bu amaçla sosyal medyada kurduğumuz gruplar ve kısa bilgilendirici videolarla nadir hastalıklar konusunda insanları bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Sağlık çalışanlarını da nadir hastalıkları göz önüne alarak muayene etmeleri konusunda uyarmak, hastalara gerekli görürlerse doktorların bu konudaki şüphelerini de belirtmelerini tavsiye etmek isteriz” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...