Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2017’de 9 gün tatil yok

Düzenleyen:
2017’de 9 gün tatil yok

Ekonomi Haberleri

Bu yıl resmî ve dinî bayramların hafta içine denk gelmesi sebebiyle uzun süreli seyahatlere çıkan Türkiye, 2017’de daha az tatil yapacak.

2017’nin ilk tatil günü, 1 Ocak’ta. O gün pazara denk geldiği için ekstra tatil bekleyenler üzüldü. İlk resmi tatil ise 1 Mayıs 2017’de... Bu tarih pazartesi gününe denk geliyor. Burada hafta sonuyla birlikte 3 gün tatil mümkün. Ramazan Bayramı’nın ilk günü 25 Haziran Pazar... 27 Haziran Salı ise 3’üncü günü... Dolayısıyla 9 günlük tatil söz konusu olmayacak. Kurban Bayramı arefesi ise 31 Ağustos Perşembe’ye denk geliyor. 30 Ağustos Çarşamba ile birleştirilerek, 6 günlük tatil yapmak mümkün olabilecek. 

KÜRESEL SEYAHATLER
Bu arada Dünyada uluslararası seyahat eden kişi sayısı ocak-eylül döneminde 956 milyon kişi olarak hesaplandı. Söz konusu rakam 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 3,7 arttı. Geçen yıl aynı döneminde yaklaşık 922 milyon kişi uluslararası seyahat yapmıştı. Ocak-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre, Avrupa ülkelerine gelen turist sayısı yüzde 1,6, Asya ve Pasifik ülkelerine gelen turist sayısı yüzde 9,3, Amerika ülkelerine gelen turist sayısı yüzde 4,4, Afrika ülkelerine gelen turist sayısı da yüzde 8,4 arttı. Ortadoğu’ya gelen turist sayısı ise yüzde 6,4 azaldı. Ülke olarak incelendiğinde, Güney Kore’de yüzde 34, Vietnam’da yüzde 36, Japonya’da yüzde 24 ve Sri Lanka’da yüzde 15 ile iki basamaklı büyüme kaydedildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...