Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yabancılar yatırıma koşuyor

Düzenleyen:
Yabancılar yatırıma koşuyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye 2016’da zor bir yılı geride bırakmaya hazırlanırken, bütün yaşananlara rağmen yabancıların bankacılık sektörüne ilgisi artıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben; şu anda Türkiye’de bankacılık yapmaya ilgi duyan 3 yabancı banka olduğunu belirterek “Bunların 2017’de Türkiye’de olacağını düşünüyoruz” dedi. Akben, Bank of China’nın Türkiye’de faaliyete başlamasının ardından Uzak Doğu’dan başka bankaların da Türkiye’ye gelebileceğini, daha önce Türkiye’de temsilcilik açan Bank of Bahrain and Kuwait’in (BBK) bankacılık lisansıyla ilgilendiğini bildirdi. Akben, Dubai’den bir banka ve Amerika’dan bir finans grubunun da Türkiye’ye yönelik çalışması bulunduğunu açıkladı.

KARTTA YERLİ ALTYAPI
Kredi kartlarının şu anda uluslararası kuruluşlar üzerinden işlem gördüğüne işaret eden Akben, yerli bir kuruluş üzerinden de işlem yapma konusu çalışmalarında son aşamaya gelindiğini bildirdi. Kredi kartı harcamalarının büyük bölümünün yurt içinde olduğu düşünüldüğünde, rekabetin artmasının bankalara avantaj sağlayacağını ifade eden Akben “2017 yılında da bu konuda önemli bir mesafe alınmasını bekliyoruz. Hâlihazırda bazı bankaların bu konuyla ilgilendiklerini gözlemliyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...