'Türkiye kesinlikle güvenli tatilinizi rahatça yapın'

- Güncelleme:
'Türkiye kesinlikle güvenli tatilinizi rahatça yapın'

Ekonomi Haberleri

İsviçre gazetesi Le Matin, 'Gezi Parkı' olaylarına rağmen, Avrupa ve Arap ülkeleri için hâlâ en çok tercih edilen tatil yerinin Türkiye olduğunu yazdı.

İsviçre gazetesi Le Matin, 'Gezi Parkı' olaylarına rağmen, Avrupa ve Arap ülkeleri için hâlâ en çok tercih edilen tatil yerinin Türkiye olduğunu yazdı. Yazıda, 'Türkiye kesinlikle tehlikeli değil" denildi. nbsp;Türkiye'de son bir haftadır devam eden eylemler, turistin rotasını başka ülkelere çevirmedi. Türkiye, yine Avrupalı ve Arap turistlerin gözde tatil mekanı olmaya devam etti. İsviçre gazetesi Le Matin'de yer alan haberde, Türkiye'nin kesinlikle güvenli bir ülke olduğuna vurgu yapılarak, "İsviçre Dışişleri Bakanlığı Türkiye için tehlike uyarısında bulunmadı. Türkiye'de tatil yapmak isteyenler de ülkede bulunan turizm şirketlerine iptal başvurusu yapmadı" ifadelerine yer verildi. Gazeteye Türkiye ile ilgili görüş veren turizm şirketleri de, "Türkiye'ye gitmek bugün kesinlikle tehlikeli değil. Halkın bir kısmı ülke genelinde gösteri yapıyor. Ama siz denize tatile gidiyorsunuz. Protestocuların arasına karışmayacaksınız. Türkler turizmin ne demek olduğunu çok iyi biliyor. Turizm onlar için istikrarlı gelir anlamına geliyor" diye konuştu. Türkiye'de tatile gitmek isteyenlerin henüz bir erteleme talebi olmadığını ifade eden Rus turizmcilerin, turistlere sorduğu, "Tatilde Türkiye yerine nereye giderdiniz? sorusuna ilginç cevaplar geldi. Şu an eşi ve çocuğuyla Kemer'de tatilde olduğunu anlatan Rus turist, "Buradaki en büyük tehlike sabah kahvaltısını kaçırmak" derken, bir başka Rus ise, "Türkiye'de her şey yolunda. Türkiye'ye 10 kere gittim, yine gideceğim. Mükemmel bir ülke, denizi güzel, insanları normal. Gidip rahatça tatil yapabilirsiniz" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...