Avni Eker'i Lens kapattı

Düzenleyen:
Avni Eker'i Lens kapattı

SPOR Haberleri

Yusuf Erdoğan 29’da penaltıya sebep oldu, atıldı. Fernandao atışı kaçırmadı. Lens, Sow’a asist yaptı bir de kendi attı

M.EMİN ULUÇ - Bir tarihin kapanışında, Hüseyin Avni Aker’e vedada, hayalleri vardı Trabzonspor’un ve pek tabii ki Ersun Yanal’ın... 2010’dan bu yana yenemediği Fenerbahçe’yi devirerek bir tarihi kapatacak bordo-mavililer ve Akyazı’ya moralli gidecekti. Ersun Yanal kapının önüne konduğu günden sonra ilk kez rakip olduğu Fenerbahçe’yi pişman edecekti! Berbat bir sezon geçiren Trabzonspor’un 9 maçtır gol atamadığı, 14 maçtır yenemediği Fenerbahçe’ye karşı bu hayallerini nasıl gerçekleştireceği merak konusuydu. Zira kötü oynadığı Gençlerbirliği maçını farklı kazanan Fenerbahçe’nin iyi gününde neler yapabildiği malumdu! Ki öyle de oldu... Hayallerinin gazıyla maça iyi başlayan Trabzonspor, 6. dakikada direkten döndü. Castillo’nun pasında Mustafa Akbaş’ın gelişine vuruşu üst direkte patladı. Sonrasında da Trabzonspor patladı!

Stadı Lens kapadı
Ev sahibi topa daha çok hakim olan taraf olsa da tehlikeli olmaktan uzaktı. 29’da sağdan kullanılan kornerde Josef’in kafa vuruşunu Yusuf Erdoğan çizgi üzerinde eliyle kesince dengeler değişti. Dönen topu Josef ağlara yollamıştı ama hakem Ali Palabıyık da penaltıyı çalmıştı. Yusuf kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bırakırken, Fernandao da penaltı atışında meşin yuvarlağı ağlara bıraktı: 1-0. Trabzon’un direncini asıl kıran ise 40’ta Lens’in şık pasında net bir vuruş yapan Sow oldu: 2-0. Sayı ve skor üstünlüğüne sahip Fenerbahçe, ikinci yarıda da bildiğini oynarken, Trabzon’un tek hedefi skoru korumaktı! Ama maçın yıldızı Lens’in söyleyecek sözü bitmemişti. 66’da sol kanattan ceza sahasına giren Hollandalı, defansın ve Onur’un çabasına rağmen Avni Aker’deki son golü atarak tarihe geçti: 3-0.

Palabıyık yaranamadı
 Hakem Ali Palabıyık kararlarıyla sık sık tepki aldı. İki takım oyuncuları özellikle ilk yarıda orta hakeme yanlış kararlar verdiği yönünde itirazlarda bulundu. Mehmet Topal’ın 40. dakikada Ekici’yi düşürmesine faul çalan Palabıyık’a bu defa Advocaat sinirlendi.

Yanal 3. defa üzüldü
Daha önce Fenerbahçe’ye karşı teknik direktör olarak çıktığı 10 lig maçının sadece ikisini kaybeden Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal 3. defa mağlup oldu. Tecrübeli çalıştırıcı özellikle ikinci goldeki takımının defans hatalarına çok sinirlendi.

Rakamlar her şey değil
Trabzonspor maçın ilk 30 dakikasında rakibine büyük üstünlük kurmuştu. Topla oynamada % 67’lik oran yakalayan bordo-mavililer ilk tehlikeli F.Bahçe atağında hem penaltıdan golü yedi hem de en önemli oyuncusu Yusuf Erdoğan’ı kırmızı kartla kaybetti.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...