BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

Yarım kilo mantar, 100 gr. arpacık soğan, 3 çorba kaşığı katıyağ, tuz, karabiber, 2 tatlı kaşığı hardal, 1/2 su bardağı süt kreması, 8 adet dana bonfile, 1 çorba kaşığı tereyağı ve çöp şiş.



Mantarlı dana bonfile MALZEME: Yarım kilo mantar, 100 gr. arpacık soğan, 3 çorba kaşığı katıyağ, tuz, karabiber, 2 tatlı kaşığı hardal, 1/2 su bardağı süt kreması, 8 adet dana bonfile, 1 çorba kaşığı tereyağı ve çöp şiş. HAZIRLANIŞI: Arpacık soğanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Katıyağı tencerede eritip soğanları kavurun. Temizlenmiş mantarları ilave edin. Tuz ve biber ile tatlandırıp orta ateşte 5 dakika pişirin. Hardal ve kremanın yarısını ekleyip koyu bir sos elde edene kadar pişirin. Geri kalan kremayı da ekleyip 5 dakika daha pişirin. Her çöp şişe ikişer bonfile dizin. Her iki tarafını da tuzlayıp biberleyin. Bir tavada tereyağını kızdırıp şişlerin bu tavada her iki yüzlerini de kızartın. Şişleri et ile servis yaparken tereyağında kavrulmuş ve galeta unu karıştırılmış makarna ile garnitür hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun....
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT